Touristische Gemeinschaft der Stadt Touristische Gemeinschaft der Stadt Krk

Stadt der Geschichte und Kultur

Komorni orkestarKomorni orkestar Collegium Musicum Krefeld iz sjevernonjemačkog grada Krefelda, ove će jeseni, nakon mnogih odrađenih turneja, po prvi put muzicirati i u Hrvatskoj.

Krčki koncert tijekom kojeg će se predstaviti interpretacijama najpoznatijih europskih skladateljskih majstora na redu je 13. listopada 2016. godine, u Krčkoj katedrali, s početkom u 19.30 sati. Ulaz je slobodan.

Collegium Musicum Krefeld, osnovan 1929. godine, a na početku svog djelovanja bio je posvećen interpretiranju isključivo barokne glazbene baštine, dok danas izvodi skladbe iz gotovo svih povijesnih epoha. Osim u Njemačkoj, ovaj je predani glazbeni kolektiv nastupao u SAD-u, Italiji, Francuskoj, Španjolskoj i Mađarskoj. Od 2014. godine vodi ih Švicarac Heinz Klaus, negdašnji voditelj kazališta u Regensburgu, Lüneburgu, Detmoldu, Osnabrücku i Krefeldu.

Tijekom kratke turneje Hrvatskom, Collegium Musicum Krefeld publici će se predstaviti djelima Wolfganga Amadeusa Mozarta (Divertimento u F-duru, KV 138), Alexandera Glasunowa (Tema i varijacije za gudački orkestar), Edwarda Elgara (Serenada za gudački orkestar u e-molu, op. 20) i Edvarda Griega (Holbergova suita), što su ih redom nadahnule kršćanske humanističke ideje i ideali.

Komorni orkestar plakat

Anmelden