Izložba: MI.11 - nagrade & događanja

MI_11_logoGrad Krk, Turistička zajednica Grada Krk i Centar za kulturu Grada Krka pozivaju sve građane da im se pridruže na otvarnju izložbe MI.11 - nagrade & događanja što će se 20. studenog 2011. (nedjelja) s početkom u 11.15 sati održati u Galeriji Decumanus. Kao proslava ovogodišnjih uspjeha i oproštaj od sezone 2011., nakon svečanosti otvaranja biti će organiziran prigodan zabavni program praćen zakuskom!

Iza simboličkog naziva MI.11 krije se inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena ka prezentaciji najznačajnijih gradskih manifestacija, ali i nagrada koje su Krk i Krčani zaslužili u netom zaključenom jednogodišnjem periodu. Izložbeno-dokumentarni projekt MI.11 tako predstavlja svojevrsnu valorizaciju odrađenog koja svojim posjetiteljima, ponajviše djelatnicima u turuzimu, pomaže u cjelovitijem sagledavanju i promišljanju grada kao privlačne turističke destinacije u kojoj se, kao što geslo najavljuje, uvijek nešto događa.

Krcki sajamOvogodišnji postav kroz izloženi foto-ciklus (kojeg je moguće pratiti i na Info-programu Grada Krka) tako svima omogućava još jedno uplitanje u priču ili barem ugodno prizivanje neke od slikovitih gradskih manifestacija poput Krčkog sajma koji je ove godine uz tradicionalni zabavni dio brojnim turistima iznova priskrbio nezaboravan odlazak u prošlost, u vrijeme kada su krčkim ulicama odzvanjali koraci straže najpoznatijih otočnih plemenitaša - obitelji Frankopan. I tradicionalne Ljetne prirede omogućuvale su bijeg od svakodnevice nudivši reprezentativan dramski, ali i glazbeni program koji polako svoju najveću inspiraciju, obzirom na ostavštinu poznatog Krčanina i kolekcionara Nikole Udine Algarottija, počinje pronalaziti u bogatoj baroknoj glazbenoj tradiciji. Osim ovih dvaju događanja kojima naš grad već duguje svoju prepoznatljivost valja se ovdje na trenutak prisjetiti i niza sportsko-rekreativnih programa poput Proljeća na kotačima, Scuba festa ili jesenje pješačke ture koja je sudionike još jednom povela putevima drevnih krčkih maslinika, zatim popularne gastro-manifestacije Dani smokava ili sadržaja namijenjenih mladima - Prvomajskog inkubatora i Festivala eksperimentalnog filma i videa.

Ljetne priredbeUpravo bogata i specifična turistička ponuda zasigurno je bila jedna od karika nužnih kako bi grad Krk, polako, ali planski i sigurno, izgradio prepoznatljivu auru - nametnuo vlastiti identit. I to nas inzistiranje na identitetu dovodi do uspjeha! Na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma, inače događanju koje obzirom na različite kriterije pomno valorizira domicilni turizam, Grad Krk ovjenčan je dvama prestižnim priznanjima - Plavim cvijetom sa zlatnim znakom, prvom nagradom za uređenost turističkog odredišta primorske Hrvatske u kategoriji mjesta od 3.000 do 10.000 stanovnika, te pobjedničkim Turističkim cvijetom, nagradom za ukupnost i ujednačenost turističke ponude u kategoriji mjesta do 10.000 ležaja.

Dani_HR-turizma_nagrada-Hotelu-KoraljMeđutim, da bi grad Krk uopće mogao izrasti u jednu od najrazvijenijih jadranskih destinacija, bilo je potrebno uložiti mnogo truda, i to sviju, a da je tome tako svjedoče i ostala osvojena priznanja. Na spomenutoj manifestaciji krčki Valamar Koralj Romantic Hotel u akciji Turistički cvijet poveo je u kategoriji najboljih hotela hrvatskog Jadrana s tri zvjezdice. Na 44. Međunarodnom sajmu održanom u Novom Sadu hoteli Marina i Dražica, Kamp Bor i Turistička agencija Depope ovjenčani su zlatnim medaljama za kvalitetu, a ni Festival Kamping & Karavaning priređen u Ljubljani nije Krčane ostavio praznih ruku, te su srebrna odličja u kategoriji malih, odnosno velikih, kampova na Kvarneru, ponjeli predstavnici kampova Bor i Ježevac. Da ovako dobri rezultati ovise o predanosti svakog pojedinca u složenom mehanizmu turizma, svjedoči priznanje Mladenu Filipoviću (Valamar Koralj Romantic Hotel), koji je u akciji Turističke zajednice Kvarnera za izbor djelatnika godine proglašen najboljim konobarom Primorsko-goranske županije. Međutim ni ovdje ne naziremo kraj raspravi o nagradama i nagrađenima. Naime, tijekom nedavno održane nacionalne smotre ovčji Krčki sir kojeg proizvodi Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Magriž u vlasništvu Kornićara Vesne i Miljenka Mrakovčića proglašen je najboljim, dok je na međunarodnom sajmu Krčki pršut Vjeka Žužića u svojoj kategoriji ovjenčan srebrnom medaljom.

Uz čestitke nagrađenima, ali i ostalima, za kraj treba reći kako je zadaća ove dokumentarne izložbe, koja prigodno u nazivu nosi osobnu zamjenicu prvog lica množine, razvijanje potrebe za sagledavanje rezultata netom odrađenog koji bez imalo sumnje predstavljaju najbolju motivaciju za pripremu nadolazećeg turističkog ciklusa.

Izložba MI.11 - nagrade & događanja može se razgledati do 28. studenog 2011., i to svakim danom (osim nedjelje) od 10.00 do 13.00 sati.

 


© 2020. znaor.com