Turistička sezona u Krku još traje

Obavijest o otkazivanju pješačkog izleta na Cres
 
Turistička zajednica Grada Krka obavještava sve zainteresirane da se za subotu  najavljeni pješački izlet iz Krka na Cres otkazuje. Na žalost i ovoga vikenda vremenske prilike ne idu
na ruku organizatorima već tradicionalnog jesenskog pješačenja krčkim šetnicama ali Boduli ipak ne posustaju i planiraju pješačko druženje u listopadu, čim se vremenske prilike stabiliziraju.

 

Turistička zajednica Grada Krka 

pjesacimo_jesen_m.jpg


Pješački izlet „Pješačimo jesen sa otoka na otok“
odgađa se za iduću subotu 25. 09.

Pozivamo se ljubitelje pješačenja da nam se pridruže iduću subotu 25. 09. na pješačkom izletu iz Grada Krka do otoka Cresa u mjesto Merag. Ovaj izlet, planiran za subotu 18. 09., odgođen je zbog loših vremenskih uvjeta za idući vikend.
Podsjećamo da izlet kreće u 9 sati sa krčke rive, ispred kule Nikole IV Frankopana uz stručno vođenje i pratnju DVDa Krk. Pješači se do luke Valbiska (2 sata i 15 min hoda), nakon čega se u 12 sati trajektom „Jadrolinije“ kreće put trajektnog pristaništa Merag na Cresu. Nakon razgleda mjesta povratak je predviđen trajektom u 15 sati a za sve one koji nisu u mogućnosti nastaviti povratak pješke na raspolaganju će biti besplatan autobusni prijevoz „Autotransa“ u 16 sati iz Valbiske do Krka.

Veća slika rute

Informacije o manifestaciji „Pješačimo jesen“ mogu se dobiti na br.telefona : 051 220 226 Turistički informativni centar Krk.


„Bablje ljeto“ u Gradu Krku protječe u znaku pravog, ljetnog ugođaja; pored ugodno toplog vremena tome doprinosi i još uvijek solidan broj turista – njih 2.700 izabralo je ugodne rujanske dane za odmor. Promijenjive vremenske prilike od početka rujna ipak pružaju i mogućnost kupanja tijekom svakog tjedna. One dane koji nisu za kupanje turisti provode u šetnjama prirodom, biciklističkim izletima i neizostavnom shoppingu.
Za sve krčke goste, ali i domaćine, Turistička zajednica sa komunalnim društvom „Vecla“ i DVD-om Krk ovoga vikenda na krčkoj rivi organizira „Mali jesenski sajam“ – prodajnu izložbu autohtonih hrvatskih proizvoda. Biti će tu paškog i krčkog sira, slavonskog kulena, krčkog meda, međimurskih eko proizvoda, slastica, slavonskog kupinovog vina, lavandinih sadnica i preparata, unikatnih suvenira od keramike... dok će na sajmu „Krk antik“ biti izloženi predmeti umjetničke vrijednosti, antikni namještaj, kolekcionarske zbirke i ostale „poslastice“ za ljubitelje starina.


Turistička zajednica Grada Krka


© 2020. znaor.com