Festival vitezova, glagoljaša, dvorskih luda i komedijaša 09

Grad Krk, Vela Placa i Volsonis
Vratimo Presjajnom gradu stari sjaj !

festiv_glagoljasi_m.jpg

Grad Krk se ponovno, na samom kraju godine, vraća svojoj povijesti.
Kao i prošle godine, udruga Knezovi Krčki – Frankopani organizira
FESTIVAL VITEZOVA, GLAGOLJAŠA, DVORSKIH LUDA I KOMEDIJAŠA.

Održati će se na glavnom gradskom trgu; Veloj placi i u lapidarij/cocktail baru „Volsonis“ u koji se ulazi s istog trga. U Volsonisu je na nekoliko katova moguće pratiti krčku povijest od vremena kad su njime vladali rimljani pa do srednjeg vijeka, kada su u Krku stolovali Frankopani.

Program ovog festivala ide za time da ukaže na bogatstvo povijesti tisućljetnog grada, isto tako i da zabavi posjetitelje na način kako su se zabavljali u srednjem vijeku: trubadurskim stihovima, dvorskim ludama koje izazivaju vitezove na dvoboj …
Doživite putovanje kroz vrijeme u romantičnom ambijentu Volsonisa u kojem, zajedno s nama, možete dočekati i Novu Godinu!

28. 12. (ponedjeljak)

Lapidarij/cocktail bar Volsonis 
19:00h: NAJSTARIJE KRČKE ZIDINE; predavanje i promocija brošure.
Autor: arheolog i konzervator Nino Novak , prof.

19:30h: VEČER TRUBADURSKE POEZIJE
Poeziju kazuje i pjeva Tonči Žužić uz pratnju Kristijana Vasilića na mandolini, Tea Marevića na gitari i Izidora Vasilića na srednjevjekovnom bubnju.

20:00h Projekcija epizoda filma „PRIČE IZ DAVNINE“autor Mario Sokolić Varaždinski koji će nam prije projekcije filma pojasniti o čem se radi.

29. 12.(utorak)

Vela Placa u 11:00h:
NASTUP VITEZOVA KNEZOVA KRČKIH – FRANKOPANA
Naši vitezovi pripremili su igrokaz u kojem sudjeluje više članova naše udruge u ulogama vitezova, luda, djeva zbog kojih se vitezovi svađaju i nadmeću, itd.

Lapidarij/cocktail bar „Volsonis“:
11:30h Dokumentarni film o predstavi  „PLOČA OD ŠKOLJAKA“ koju je u svibnju 2009. u Jurandvoru, pored opatije sv. Lucije, režirao Krešimir Dolenčić u organizaciji udruge „Sinjali“ iz Baške. Priča o dolasku kralja Zvonimira u Jurandvor i nastanku Bašćanske ploče.


© 2020. znaor.com