Drugo izdanje natjecanja Liburnija orienteering meeting

Orijentacijsko trcanjeDrugo izdanje međunarodnog natjecanja u orijentacijskom trčanju Liburnija Orienteering Meeting održat će se 14. i 15. ožujka 2015. godine na otoku Krku, i to na orijentacijskim kartama lokaliteta Voz blizu Omišlja i područja poluotoka Prnibe nedaleko grada Krka.

Organizator ovog atraktivnog natjecanja delnički Orijentacijski klub Ris, zajedno s Gradom Krkom, Turističkom zajednicom Grada Krka, Udrugom maslinara Drobnica i Valamarovim Kampom Krk, pripremio je dvodnevni sportski program za 140 natjecatelja iz čak 15 država (Poljske, Slovenije, Rusije, Hrvatske, Mađarske, Češke, Finske, Italije, Švicarske, Austrije, Njemačke, Švedske, Estonije, Srbije i Norveške) koji će ovdje okušati svoju orijentacijsku, ali i fizičku, spremnost.

Većina sudionika na otoku će se zadržati i nakon natjecanja te tako iskoristiti mogućnost treninga na dosad objavljenim orijentacijskim kartama: Grada Krka, Prnibe, Omišalja i Voza. Najavljene grupe iz Češke, Austrije, Švedske i Švicarske produžiti će ovu orijentacijsku predsezonu sve do uskršnjih blagdana.

Aktivnosti sporta i rekreacije postale su sastavni dio moderne turističke ponude i motivacija za putovanja i boravak turista u nekoj od turističkih destinacija. Sportski turizam tako se pojavljuje u najrazlačitijim oblicima poput, natjecateljskog sportskog turizma koji je uvjetovan sudjelovanjem sportaša na priprema ili nekom sportskom natjecanju, te zimski i ljetni sportsko-reakcijski turizam koji je uvjetovan sudjelovanjem u sportsko-rekreacijskim aktivnostima za vrijeme aktivnog odmora.

Ovogodišnji Liburnija orienteering meeting dokaz je da i otok Krk, sjedinjujući prethodno spomenuto, slijedi globalne trendove.


© 2020. znaor.com