Deutsch

6. Dani smokava Krk

6. Dani smokava Krk31.VIII. – 2.IX.2012.
GASTRO UŽITAK I POVRATAK TRADICIJI

Slasnom voću kojeg krajem ljeta u izobilju ima na zlatnom otoku posvetiti ćemo tri dana kroz manifestaciju Dani smokava.

Moći će se naravno kušati svježa smokva, spravljati će se domaća marmelada, a obiteljska poljoprivredna gospodarstva izložiti će proizvode od smokava – džemove, rakije i likere, suhe smokve, slastice…
Sva tri dana u više od deset krčkih ugostiteljskih objekata služiti će se maštovita jela od smokava, kako slatka tako i slana.
Smokvu koja je stoljećima hranila ljude na Mediteranu, a nepravedno je gurnuta u sjenu, vraćamo na naše jelovnike.
Na manifestaciji će izlagati proizvode od smokava:
Sirana Arabeska, OPG Matanić, OPG Ljubica Marević, OPG Rimbaldo, OPG Nikola Zec.
Udruga Drobnica kuhati će za vas marmeladu od smokava i ponuditi vam liker od smokava u ledenim čašicama…

Program događanja na Veloj placi:

31.kolovoz (petak)

10.00–22.00  Prodajna izložba proizvoda od smokava
11.00  Otvaranje manifestacije
11.00–16.00  Radionica kuhanja marmelade od smokava
12.00–13.00  Predavanje:
Berba, prerada, sušenje smokava  
Predavač:  dr.Željko Prgomet, jedini doktor smokvarstva
13.00  Podjela sadnica smokava – donacija rasadnika Skink iz Rovinja
21.00  Nastup folkornog društva KD Kornić

1.rujan (subota)

10.00–22.00  Prodajna izložba proizvoda od smokava
16.00–20.00  Radionica kuhanja marmelade od smokava
21.00–24.00  Nastup klape Cinquina

2.rujan (nedjelja)

10.00–22.00  Prodajna izložba proizvoda od smokava
16.00–20.00  Radionica kuhanja marmelade od smokava

U ugostiteljskim objektima spravaljati će se jela na bazi smokava.
Objekti koji sudjeluju u manifestaciji “Dani smokava” su:

Grad KRK
Restoran Hotela “Marina”
Casa del Padrone
Restoran “Karaka”
Konoba “Maritim”
Coctail bar “Volsonis”
Konoba “Nono”
Pizzeria “Mala vrata”
Slastičarna “Katarina”
Caffettaria XVIII st.
Konoba, pizzeria “Galija”

Milohnići
Konoba “Pud prevolt” – Milohnići

ORGANIZATORI:
Grad Krk, TZG Krka, Udruga Drobnica

SUORGANIZATORI:
Rasadnik Skink iz Rovinja  
Centar za brdsko planinsku poljoprivredu