30. kolovoz – 1. rujan 2013.
GASTRO UŽITAK I POVRATAK TRADICIJI
Smokva je ponovo u fokusu zadnjih dana kolovoza, svi ljubitelji doći će na svoje i prepustiti se slasti ove plemenite voćke koja je obilježila život svih mediteranskih krajeva. Kušajte svježe smokve, ukusne marmalade, slastice, suhe smokve…
Smokvu koja je stoljećima hranila ljude na Mediteranu , a nepravedno je gurnuta u sjenu, vraćamo na naše jelovnike pa provjerite što su vam pripremili krčki ugostitelji.
Sva tri dana u više od deset krčkih ugostiteljskih objekata služiti će se maštovita jela od smokava, kako slatka tako i slana, a na manifestaciji će biti će izloženi i zanimljivi proizvodi od smokava.
Program događanja na Veloj placi:
30. kolovoz (petak)
10.00 - 22.00 Prodajna izložba proizvoda od smokava
19:00 Otvaranje manifestacije
19:00 Predavanje: Berba, prerada, sušenje smokava
Predavač: dr. Željko Prgomet, doktor smokvarstva
19:30 Podjela sadnica smokava
20:00 - 24:00 Nastup klape Cinquina
31. kolovoz (subota)
10.00 - 22.00 Prodajna izložba proizvoda od smokava
20:30 - 22.00 Nastup vokalne skupine Bona Forma i dječjeg zbora Mići Boduli
2. rujan (nedjelja)
10.00 - 22.00 Prodajna izložba proizvoda od smokava
19.30 - 20.30 Nastup grčkog folkora
U ugostiteljskim objektima spravljati će se jela na bazi smokava
Objekti koji sudjeluju u manifestaciji “Dani smokava” su:
Grad KRK
- Restoran Hotela “Marina”
- Casa del Padrone
- Restoran “Karaka”
- Konoba “Maritim”
- Coctail bar “Volsonis”
- Konoba “Nono”
- Pizzeria “Mala vrata”
- Slastičarna “Katarina”
- Caffettaria XVIII st.
- Konoba, pizzeria “Galija”
Milohnići
- Konoba “Pud prevolt” – Milohnići