5. - 7.rujan 2014.
GASTRO UŽITAK I POVRATAK TRADICIJI
Smokvu, koja je stoljećima hranila ljude na Mediteranu a nepravedno je gurnuta u sjenu, vraćamo na naše jelovnike. Provjerite što su vam pripremili krčki ugostitelji.
U više od deset krčkih ugostiteljskih objekata služiti će se maštovita jela od smokava, kako slatka tako i slana, a na manifestaciji će biti će izloženi i zanimljivi proizvodi od smokava. Zabavni program pripremili su : klapa Cinquina, vokalna skupina Bona Forma, i dječji zbor Mići Boduli. Ne propustite zanimljiv nastup puhačkog orkestra Tennenbronn iz Schwarzwalda
Program događanja na Veloj placi:
5.rujan (petak)
10.00 - 22.00 Prodajna izložba proizvoda od smokava
11:00 - 13:00 Radionica izrade marmelade od smokava, cocktail bar Volonis
19:00 Nastup klape Cinquina na Veloj placi
6. rujan (subota)
10.00 - 22.00 Prodajna izložba proizvoda od smokava
17:00 Stručna predavanja, cocktail bar Volsonis:
- Dr.sc. Željko Prgomet: Uzgoj smokava u ekstremnim uvjetima
- Dr.sc. Ibrahim Mujkić: predstavljanje knjige Prerada smokava, autora Ibrahima Mujkića sa suradnicima
Nakon predavanja podjela sadnica smokava i konzultacije
19:00 Nastup VS Bona Forma i DZ Mići Boduli na Veloj placi
7.rujan (nedjelja)
10.00 - 22.00 Prodajna izložba proizvoda od smokava
11.30 Nastup puhačkog orkestra Tennenbronn na krčkoj rivi
Posjetite objekte u kojima će se spravljati maštovita jela sa smokvama:
Grad KRK
1. Restoran Hotela “Marina”
2. Casa del Padrone
3. Restoran “Karaka”
4. Konoba “Maritim”
5. Coctail bar “Volsonis”
6. Konoba “Nono”
7. Pizzeria “Mala vrata”
8. Slastičarna “Katarina”
9. Caffettaria XVIII st.
10. Konoba, pizzeria “Galija”
11. Restoran “Terasa Diana”
12. Restoran “Torkul”
13. Restoran Hostel Krk
14. Konoba Kantun
MILOHNIĆI
1. Konoba “Pud prevolt” – Milohnići