Dani šurlica i šparoga - od 30.03. od 29.04.2018.
Otok Krk zasigurno se može nazvati oazom autohtone gastro ponude jer pruža obilje domaćih namirnica kao što su domaće šurlice, divlje šparoge, krčki pršut, krčki sir, maslinovo ulje, smokve i niz drugih poslastica.
Poznato je kako je šparoga jedna od najcjenjenijih samoniklih kultura koje uspijevaju na našem području a bere se upravo u ovo vrijeme od polovice ožujka pa do konca travnja. Dok su šurlice svakako najcjenjeniji autohtoni krčki specijalitet koje se u krčkoj kuhinji nalaze još od davnih dana, a do danas su stekle poseban ugled ne samo na otoku Krku nego i šire.
Prema tome ove dvije ukusne namirnice započinju prvu ovogodišnju gastronomsku turneju u sklopu Krk food festa i to od 30. ožujka pa do 29. travnja kada će se odvijati Dani šurlica i šparoga.
Popis krčkih restorana koji sudjeluju u manifestaciji:
- Konoba Marea
- Restoran Marina
- Restoran Torkul
- Bistro Politin
- Bistro Top
- Dvori Sv.Jurja
- Cocktail bar Volsonis
- Konoba Pud Brest
- Kuća krčkog pršuta Žužić