Advent u Krku: što nas čeka u vikendu prigodnih događanja (10.12.-12.12.) i osvrt na vikend za nama!

Advent u Krku: što nas čeka u vikendu prigodnih događanja (10.12.-12.12.) i osvrt na vikend za nama!

Vikend u gradu Krku protekao je uz seriju različitih sadržaja za sve generacije, s fokusom na događanja vezana uz proslavu blagdana sv. Nikole.

Dobro raspoloženje bilo je u zraku već u petak, 03. prosinca, kada je, u sklopu After Work Jazz susreta, pozornicom ovladao hvaljeni Zoran Majstorović Kvartet, dočaravši slušateljima jedinstveno glazbeno putovanje koje seže od klasične, preko tradicijske glazbe, pa sve do jazza i rocka.

 

Advent u Krku: Što nas čeka u vikendu

 

Osmijeh na lica malenih Krčana uspio je izmamiti svetac koji ni ove godine nije zaobišao naš grad. Program u čast poznatog zaštitnika djece, pomoraca i putnika započeo je 29. studenog, postavljanjem pošte sv. Nikole uz vrata Galerije Decumanus tako da su mnogi mališani iskoristili priliku da mu u sandučić pod čarobnim stablom ostave poruku s ispisanom ili iscrtanom željom.

Svetac je u grad Krk je stigao već u subotu, 04. prosinca, da bi s najmlađima, uz pokoji slatkiš, podijelio svoja uzbudljiva putnička iskustva, a pritom ih i jako dobro zabavio - rasplesao i raspjevao. Najznatiželjniji i najhrabriji među njima iskoristili su ovu priliku i da se uz njega fotografiraju.

 

Advent u Krku: Što nas čeka u vikendu

 

Advent u Krku: Što nas čeka u vikendu
Advent u Krku: Što nas čeka u vikendu

Za glazbeni dio programa, 04. prosinca, zaduženi su bili polaznici glazbenih radionica Udruge Kreativni Krk koji su tijekom jutra, uz nadzor mentora, predstavili svoja novostečena sviračka i pjevačka umijeća, dok je večer bila rezervirana za dobro posjećen akustični koncert virovitičke rock grupe Vatra koja je pred publiku iznijela brojne hitove zabilježenim na devet dosad objavljenih albuma, a među njima i novi, izvrsno prihvaćen, blagdanski singl. Koncert je, na zadovoljstvo publike, zaključen zajedničkom fotografijom s članovima grupe.

 

Advent u Krku: Što nas čeka u vikendu

 

Adventski program pod polukupolom pred ulazom u Veliki park nastavlja se i u danima koji slijede, i to od 10. - 12. prosinca, kada malu i veliku publiku, uz ambijentalnu blagdansku glazbu, očekuju koncerti, izložba, predstava i pričaonica!

 

Advent u Krku: Što nas čeka u vikendu

Što će se u Krku događati narednih dana?

U petak, 10. prosinca, u sklopu After Work Jazz sesija, s početkom u 17.00 sati, na redu je koncert JazzObala Kvarteta. Njega čine četiri vrsna instrumentalista mlađe generacije koji su posvećeni sviranju glazbe različitih žanrova, od ranog bluesa iz dvadesetih godina prošlog stoljeća, preko hard-bop jazza iz pedesetih, pa sve do funka iz sedamdesetih. Virtuoznost njime okupljenih glazbenika garancija su vrhunskog koncertnog doživljaja.

Istog dana, u Galeriji Decumanus predstavit će se prigodna božićno-novogodišnja izložba Udruge Rukotvorine Krk koja će na jednom mjestu okupiti radove likovnih umjetnika i hobista inspirirane božićno-novogodišnjim motivima i temama, a kreirane različitim tehnikama, medijima i materijalima.

''Zbog iznimno loših vremenskih prilika, tj. otežanog prometovanja na relaciji Zagreb - Krk, otkazana je predstava za djecu Bjelobradi nosi darove Dječje scene Kazališta Gavran, a koja se, u sklopu Adventa u Krku, trebala održati danas, 11. prosinca, s početkom u 11.00 sati, pod polukupolom u centru grada.''

U dogovoru s kazališnom kućom, razmotrit ćemo mogućnost da predstava eventualno gostuje u nedjelju, 19. prosinca! No, to je zasad ''u nacrtu'' tako da taj podatak nisam unio u obavijest.

Sljedećeg dana, u subotu, 11. prosinca, u 11.00 sati, OTKAZANO red je za dječju predstavu Bjelobradi nosi darove u izvedbi Dječje scene Kazališta Gavran. Riječ je o veseloj i poučnoj priči u kojoj se dobrota nagrađuje, a malene gledatelje u predblagdansko vrijeme poziva na iskazivanje ljubavi i pažnje. Autor teksta je Miro Gavran, redateljica Mladena Gavran, dok u predstavi glume Luka Bjelica, Jakov Gavran i Zorana Vukić. Glazbu i stihove potpisuje Tomislav Šošić.

 

U nastavku dana, u 18.00 sati, prigodan koncertni program donijet će Klapa Rašketa.

 

Advent u Krku: Što nas čeka u vikendu

U nedjelju, 12. prosinca, u 11.00 sati, uzbudljiva pričaonica poznatog hrvatskog ilustratora, autora i pripovjedača Zdenka Bašića na temu 24 božićna stvorenja do Badnjaka svu zainteresiranu malenu i veliku publiku upoznat će s najzanimljivijim pričama iz hrvatske narodne predaje povezanim s vremenom adventa.

Istog dana, s početkom u 12.00 sati, prigodan božićni program predstavit će polaznici glazbenih radionica Udruge Muzika u koracima - MooK.

Premijerno izdanje Adventa u Krku zajednički priređuju: Turistička zajednica Grada Krka i Centar za kulturu Grada Krka, uz neizostavnu podršku Grada Krka i Vecle.

S obzirom na neizvjesne epidemiološke, ali i vremenske prilike, organizatori manifestacije, u bilo kojem trenutku, zadržavaju pravo izmjene ili otkazivanja dijela ili cjelokupnog programa. Stoga molimo da redovito pratite obavijesti na službenim stranicama Grada Krka i Turističke zajednice Grada Krka!

 

Program Adventa u Krku

Polukupola pored Velikog parka (ispod koprivića)

 

 

Raspored

 

Petak, 10. prosinca
14.30
Ambijentalna božićna glazba
17.00
After Work Jazz: JazzObala Kvartet
Ambijentalna božićna glazba
10. prosinca 2021. - 20. siječnja 2022.
Galerija Decumanus
Tradicionalna božićno-novogodišnja izložba Udruge Rukotvorine Krk

 

Subota, 11. prosinca

11.00
Predstava za djecu Bjelobradi nosi darove,
Dječja scena Kazališta Gavran

OTKAZANO

12.00
Ambijentalna božićna glazba
18.00
Prigodni koncert Klapa Rašketa

Nedjelja, 12. prosinca
11.00
24 božićna stvorenja do Badnjaka, pričaonica za djecu u izvedbi Zdenka Bašića
12.00
Božićni program polaznika glazbenih radionica Udruge MooK
Ambijentalna božićna glazba

 


TZ Krk

City of Krk Tourist Board
Vela placa 1/1 - 51500 - Krk - Croatia
+385 51 221 414

© 2023. znaor.com