Dođite na ovogodišnji Scuba fest!

Scuba FestCiklus manifestacija predstavljenih geslom Volim proljeće u Krku nastavlja se dvama zabavno-sportskim manifestacijama čiju organizaciju uz brojne suradnike, potpisuje i Turistička zajednica Grada Krka. Prva polovica svibnja tako je već tradicionalno posvećena ronilačkoj avanturi, a njegova druga polovica biciklizmu.

Nije nepoznanica kako otok i grad Krk uz svoje prepoznatljive pejzaže i urbane ambijente imaju jednako atraktivno podmorje. Upravo ta je činjenica bila je jedan od primarnih razloga pokretanja Scuba festa, tradicionalnog festivala posvećenog ronjenju. Jer plavo Jadransko more, koje zove na bezbrojne aktivnosti, osim svojom ljepotom i čistoćom, plijeni specifičnom geologijom, faunom i florom, a one nešto sretnije često iznenadi i pokojim povijesnim predmetom iz zasigurno (pre)bogate podmorske riznice. Nije li onda sve navedeno razlog da ljubitelji ronilačkog sporta, i mora uopće, nadolazeći svibanjski vikend provedu upravo u gradu Krku. Jer pored prezentacije ronjenja sve posjetitelje festiva očekuju tematski edukativni programi, ali i međunarodna eko-inicijativa.

Ovogodišnje izdanje Scuba festa započinje u petak, 10. svibnja, edukativnim programom koji se kao i prethodnih godina organizira u Morsko-biološkom centru Mare Vivum u Glavotoku, smještenom na području tamošnjeg kampa. Neke od zadaća ovog programa su njegovim polaznicima, bilo djeci ili odraslima, probuditi (i produbiti) interes prema Jadranskom moru, osvijestiti svu njegovu njegovu ljepotu i jedinstvenost, ali i shvatiti važnost očuvanja i štićenja morskog okoliša. Za sudjelovanje u programu potrebna je prethodna najava.

Sljedećeg dana, u subotu, 11. svibnja, na red dolazi poznata međunarodna eko-inicijativa, odnosno akcija čišćenja podmorja Kvrčkog akvatorija u koju su tradicionalno uključeni ronilački centri grada i otoka Krka, krčki brodari, ali i brojni gosti, ronioci, iz susjednih zemalja. Riječ je o jednoj od najvećih eko-akcija na koje u periodu predsezone možemo naići duž jadranske obale, a kojom se, kao svojevrsnom kulminacijom, kraju privode mnoga eko-događanja organizirana s ciljem pripremanja obalnog pojasa, plaža i podmorja za nadolazeću turističku sezonu. Sve vrijedne ekologe, ronice i ostale sudionike ove eko-akcije, posve zasluženo, u ranim večernjim satima očekuje Scuba party, zabavan glazbeni program na Krčkoj rivi. Prijatelji podmorja i otoka Krka ovim će događanjem još jednom poslati snažnu ekološku poruku o potrebi očuvanja mora, podmorja, ali i prirode uopće. Otok Krk često biva prepoznat kao najčistiji dio Hrvatske, a sam festival, kao jedna od važnijih karika, to geslo zaista čini istinitim!

Doprinos organiziranju ovogodišnjeg Scuba festa uz Turističku zajednicu Grada Krka dati će i krčki Klub podvodnih aktivnosti BIOS.


TZ Krk

City of Krk Tourist Board
Vela placa 1/1 - 51500 - Krk - Croatia
+385 51 221 414

© 2023. znaor.com