Kratko izjvešće sa sajma u Essenu

thumb_image005.jpgTuristička zajednica Kvarnera predstavila se u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Krka te Predstavništvom HTZ-a u Njemačkoj, s atraktivnim scenskim programom na glavnoj bini sajma. Radi se o modnoj reviji pod nazivom ETNO KRK na kojoj su manekenke nosile suvremene modele inspirirane povijesnim odorama, popraćeno tradicionalnom glazbom i prikazivanjem promidžbenih filmova.

Na upravo održanom sajmu u Essenu zabilježeno je 100 000 posjeta,  što je 10% više nego lani. Sajam je imamo nekoliko izložbi : "Fahrrad Essen" (sajam bicikla), "Angel-Sport-Messe" (sajam sportskog ribolova), "Reise-Camping" (sajam kamping turizma).

Na sajmu su se nudili programi od kampiranja do kružih putovanja, mogli su se kupiti najjednostavniji šatori kao i luksuzni kamperi - prave vikendice na 4 kotača. Sajam je bio odlično organiziran sa cjelodnevnim zabavnim programom na centralnoj pozornici.

image001.jpgimage002.jpg

Hrvatska kao zemlja partner imala je po tri termina dnevno na pozornici, dva za "Etno Krk" modnu reviju i jedan za nastup klape "Via Dalmacija".

image003.jpg image004.jpg

Svakoga dana u 14,00 na štandu HTZa održan je "Happy hour" uz nastup klape, čašćenje posjetitelja domaćim slasticama i sirom u maslinovom ulju uz Žlahtinu P.Z "Gospoja"  Vrbnik i liker od maslina P.Z. "Mali tovar" Krk.

image005.jpgimage006.jpg

Originalan nastup Udruge Knezovi krčki Frankopani na kojoj su uz asistenciju "gusara" i samih Frankopana, manekenke predstavile ljetnu kolekciju modne odjeće "Etno Krk" podignuo je atmosferu na glavnoj bini ali i na štandu HTZa. Promidžbeni materijali su doslovno razgrabljeni u najvećem posjetu hrvatskog štanda u posljednjih osam godina, prema kazivanju informatora koji redovito nastupaju na ovom sajmu

Najveće kamping udruženje u Njemačkoj, utemeljeno prije 60 godina, DCC (Deutscher Camping Club) po petnaesti je puta dodijelilo priznanja "DCC Europa Preis" kampovima koje su njihovi članovi ocijenili najboljima. U klub najboljih među kampovima iz Španjolske, Portugala, Francuske i Njemačke, upisao se i Maistrin kamp "Veštar" u Rovinju.

image007.jpgimage008.jpg

Dodjelu priznanja uz vodstvo udruženja, najavio je i sam Gradonačelnik Essena a posebni gost svečanosti bio je gosp. Zlatko Deželjin, predstavnik Hrvatske kao zemlje- partnera na sajmu.

Njemačka je najveća emitivna zemlja na svijetu a u Hrvatskoj je 2009. boravilo 1.579.610 njemačkih turista koji su ostvarili 11.450.766. noćenja. Ostvarenje od 2,20 posto više dolazaka i 4,26 % više noćenja u jednoj od najtežih godina, veliki je uspjeh. Hrvatski su kampovi pri tome imali povećanje od 5 % u dolascima i 3,34 % u noćenjima u ukupnom prometu, pa se može reći da je 2009. bila godina kampova i njemačkih turista.

image009.jpg image010.jpg

Odlična organizacija HTZa sa predstavništvom u Frankfurtu uz dobar program TZ Kvarnera i Grada Krka "obojili" su ovaj najvažniji kamping sajam u Njemačkoj u "hrvatske boje".  Bilo je lijepo predstavljati Hrvatsku i hrvatski turizam na "Reise+Camping" sajmu u srcu industrijske velesile.


TZ Krk

City of Krk Tourist Board
Vela placa 1/1 - 51500 - Krk - Croatia
+385 51 221 414

© 2023. znaor.com