Krčka jedra 2011

krcka-jedra


Posjetite Krčka jedra
i uvjerite se u istinitost gesla:
"Grad Krk – grad povijesti i kulture"

U gradu Krku, gradu bogate pomorske tradicije o čemu nam svjedoče bezbrojne povijesne epizode, kao prisjećanje, ali i njezin nastavk, na blagdan Velike Gospe, dana 15. kolovoza 2011., u akvatoriju Krčkog zaljeva održati će se tradicionalna Krčka jedra.

Riječ je o četrnestoj po redu regati tradicijskih barki na jedra kojoj se pridružuju suvremeniji krstaši, uz svake godine sve više posjetitelja - zaljubljenika u jedriličarstvo i kvarnersko pomorsko nasljeđe. Za sve stanovnike, ali i posjetitelje, ova slikovita regata predstavlja jedinstvenu priliku da se grad Krk doživi u jednom posve drugačijem, mogli bismo reći povijesnom svjetlu, jer konture Krčkog zaljeva biti će urešene jedrima starih plovila, prizivajući tako danas već pomalo zaboravljena vremena kada su pomorstvo i ribarstvo, Krčanima značili život. Zasluženu pažnju na ovoj regati tradicijskih barki zasigurno će dobiti i nedavno od zaborava spašena krčka pasara "Bodulka" koja osim što svakodnevno krasi Krčku luku, zna svojoj posadi na regatnim natjecanjima priskrbiti i pokoju pobjedu. U vrijeme održavanja regate istinski zaljubljenici u pomorsku baštinu, u krčkoj galeriji "Decumanus" imati će prilike razgledati izložbu krčkog brodomaketara Željka Skomeršića, "Ploviti se mora", čiji postav osim maketa brodova okuplja pomorske karte, te raritetnu brodsku mjernu i navigacijsku opremu.

krcka-jedra-2010

Kao i svake godine Krčka jedra startati će točno u podne, i to na posljednji otkucaj sata s krčkog zvonika. Nagrade najboljim ovogodišnjim jedriličarima biti će u popodnevnim satima podijeljene na Ribarskom mulu, nakon čega sve okupljene očekuje jedriličarska zabava uz uvijek dobro raspoloženu grupu "L'amour". Jedriličarskoj fešti pridružiti će se i gradski limenjaci koji će svoj program izvesti na Veloj placi.

Organizaciju ovogodišnjih Krčkih jedara potpisuju: Jedriličarski klub "Plav", Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka, TKD "Vecla"

Sponzori manifestacije su: Hoteli Krk, Valamar Koralj Romantic Hotel, Marina Punat, Koktel bar Volsonis, Vinarija Katunar, Frigus Vecla, Uljara Nono, OPG Marević, Ribarski brod Orca

Krčka jedra 2011. – program:

11.30 - Start regate krstaša
12.00 - Start regate tradicijskih barki na jedra
18.30 - Podjela nagrada na Ribarskom mulu
20.00 - Jedriličarska zabava uz grupu "L'amour" na Ribarskom mulu


TZ Krk

City of Krk Tourist Board
Vela placa 1/1 - 51500 - Krk - Croatia
+385 51 221 414

© 2023. znaor.com