Upoznaj svoju zemlju: Besplatan razgled grada Krka

Upoznaj svoju zemlju: Besplatan razgled grada Krka

U sklopu projekta 'Upoznaj svoju zemlju' Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske i partneri će uz potporu Hrvatske turističke zajednice, a povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, u nedjelju, 12. siječnja 2020. godine s početkom u 12:00 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča.

U Krku je okupljanje kod sunčanog sata na rivi, 12.01.2020. u 12 sati.

Radi se o organizaciji besplatnih vođenja u mnogim gradovima i na zaštićenim lokalitetima s početkom u isto vrijeme.
Ove je godine organizirano treće izdanje projekta kojem je cilj obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske na malo drugačiji način.

Odličan odaziv građana u protekle dvije godine diljem Hrvatske bio je poticaj za organizacijom i trećeg izdanja projekta. Svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, a ujedno htjelo se ukazati na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine te ponovno istaknuti i podsjetiti na značaj svih turističkih djelatnika za međunarodni ugled zemlje.
Ujedno se htjelo opet ukazati na važnost zaštićenih lokaliteta za predstavljanje zemlje i Pravilnik o popisu zaštićenih lokaliteta (koji je još u izradi) kao i Pravilnik o stručnom ispitu za turističke vodiče, a koji predstavlja jedina mjesta na kojima će našu zemlju predstavljati isključivo oni turistički vodiči koji su se i educirali u Republici Hrvatskoj.

U tekstu niže slijedi popis gradova i mjesta u kojima se organiziraju besplatna vođenja u organizaciji Udruge turističkih vodiča Kvarnera (članice ZDTVH-a).

Nedjelja 12.01. u 12 sati:

  • RIJEKA, kod Mosta branitelja, Ante Skračić, Marko Smoljan, Irena Rešetar i Romana Drinovac
  • TRSAT, kod kipa pape Ivana Pavla II., Filip Baričević i Barbara Grdinić
  • KRK, kod sunčanog sata na rivi, Natalia Renčić
  • VRBNIK, na trgu Škujica, Petar Tomašić

 


TZ Krk

City of Krk Tourist Board
Vela placa 1/1 - 51500 - Krk - Croatia
+385 51 221 414

© 2023. znaor.com