Advent u Krku: što nas još sve očekuje!

Advent u Krku: što nas još sve očekuje!

Kreće odbrojavanje do Badnjaka  Idućih će dana u Krku biti vrlo zanimljivo jer već u petak, 17. prosinca, s početkom u 13.30, svoj će glazbeni senzibilitet u sklopu prigodnog koncertnog programa demonstrirati pjevački zbor Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, dok će u nastavku dana, u 17.00 sati, koncertirati i Gradska glazba Krk.

Protekloga su tjedna posjetitelji Adventa u Krku mogli uživati u čitavom nizu različitih sadržaja: izložbi, koncertima JazzObala Kvarteta i Klape Rašketa te nastupu polaznika glazbenih radionica udruge Muzika u koracima - MooK!

 

Advent u Krku

 

Dan kasnije, u subotu, 18. prosinca, u 11.00 sati slijedi predstava za djecu Božićni djedomobil (3+) zagrebačkog Kazališta Smješko. Ova će vesela božićna priča otkriti kako su Djed Mraz i njegova pomagačica riješili problem djedomobila koji se pokvario u trenutku kada su s darovima trebali krenuti na put oko svijeta... U predstavi, čiju režiju potpisuje Smješkov tim, glume Mia Krajcar i Dušan Gojić.

Istog dana, s početkom u 18.00 sati, publiku će, sigurni smo, dobro raspoložiti nagrađivana splitska Klapa Šufit koju danas čini devetero vrsnih vokalista - četiri tenora, dva baritona i tri basa - čije emotivne izvedbe spadaju u sam vrh dalmatinske klapske pjesme.

 

Advent u Krku
Advent u Krku

 

U nedjelju, 19. prosinca, u 10.30 sati, na redu je još jedna predstava za djecu, ovog puta Bjelobradi nosi darove (3+) u izvedbi Dječje scene Kazališta Gavran. Riječ je o veseloj i poučnoj priči u kojoj se dobrota nagrađuje, a malene gledatelje u predblagdansko vrijeme poziva na iskazivanje ljubavi i pažnje. Autor teksta je Miro Gavran, redateljica Mladena Gavran, dok u predstavi glume Luka Bjelica, Jakov Gavran i Zorana Vukić. Glazbu i stihove potpisuje Tomislav Šošić.

U nastavku dana, s početkom u 11.30 sati, slijedi božićni nastup Dječjeg pjevačkog zbora Mići Boduli. Zbor je osnovan 1992. godine, a njegova posebnost leži u njegovanju narodne i umjetničke glazbe najčešće pisane u istarskoj ljestvici i čakavskom riječi. Dosad su svojom ustrajnošću i kvalitetom osvojili brojne nagrade i priznanja.

U krčkoj Galeriji Decumanus možete pogledati blagdansku izložbu udruge Rukotvorine Krk, kojom su okupljeni brojni zanimljivi izlošci inspirirani tradicijom adventa! Postav ove prodajne izložbe ostaje otvoren sve do 24. prosinca.

 

Advent u Krku
Advent u Krku

 

Program Adventa u Krku
Polukupola pored Velikog parka (ispod koprivića)

 

Petak, 17. prosinca


13.30

Nastup pjevačkog zbora Osnovne škole Fran Krsto Frankopan
14.30
Ambijentalna božićna glazba
17.00
Nastup Gradske glazbe Krk

 

Subota, 18. prosinca


11.00

Predstava za djecu Božićni djedomobil (3+), Kazalište Smješko
18.00
Nastup Klape Šufit

 

Nedjelja, 19. prosinca


10.30

Predstava za djecu Bjelobradi nosi darove (3+), Dječja scena Kazališta Gavran
11.30
Božićni nastup Dječjeg pjevačkog zbora Mići Boduli


TZ Krk

Turistička zajednica Grada Krka
Vela placa 1/1 - 51500 - Krk - Hrvatska
- +385 51 221 414

© 2022. znaor.com