Pridružite se! I vi možete biti dio Camino Krk priče!

Pridružite se! I vi možete biti dio Camino Krk priče!

Važne informacije i poziv za uključenje u projekt (ukoliko se još niste uključili)

Camino Krk definiran kao otočna kružna ruta, ukupno duga više od 150 kilometara, koja prati infrastrukturu postojećih pješačkih staza.

Njezina početna točka nalazi se u otočnom središtu – gradu Krku, tj. Krčkoj katedrali, a završna u naselju Kornić u župnoj crkvi posvećenoj upravo sv. Jakovu apostolu. Sam obilazak krčke rute podijeljen je u sedam hodočasničkih poglavlja, točnije sedam dana koliko je potrebno da se istinski doživi otočna povijesna, kulturna, a posebice sakralna baština uronjena u impresivne prirodne ambijente i jedinstvene urbanističke cjeline.

Svi hodočasnici koji prijeđu Camino Krk dobit će hodočasničku putovnicu ili Credential del Peregrino, kao i službenu ispravu o realiziranom hodočašću tj. hodočasnički certifikat ili Compostelu. U hodočasničku putovnicu mogu se arhivirati pečati ili vjerodajnice mjesta (i znamenitosti) kroz koja prolazi Camino ruta, a koji su, duž istu, postavljeni u prilagođenim i uvijek dostupnim ormarićima.

Hodočasnički pečati: https://caminocroatia.com/hr/hodocasnicki-pecati/

Za što lakše snalaženje otokom, Camino Krk obilježen je stotinama prepoznatljivim, plavo-žutim oznakama, a pored signalizacije na raspolaganju je i interaktivna karta.

 

Interaktivna Camino karta: http://caminokrk.com/karta

Camino Krk novi je turistički proizvod kao i dodatni motiv dolaska gostiju u pred i posezoni, a gosti su u prilici upoznati brojna mjesta te doživjeti posebno duhovno iskustvo u ljepoti krčkoga krajolika.

Turistička zajednica Grada Krka kao i ostale lokalne turističke zajednice otoka Krka već su slale pozive na sve hotele, kampove i ostale ugostiteljske objekte za smještaje, pružatelje usluga smještaja u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, turističke agencije,  ugostiteljske objekte te pružatelje usluga prijevoza na području grada Krka da se priključe projektu Camino Krk i promoviraju svoju turističku ponudu i van ljetne sezone. Sve vas koji se želite prijaviti i sudjelovati ponovno pozivamo da se uključite u projekt i to ispunjavanjem odgovarajućeg obrasca na linkovima:

 

HOTELI, KAMPOVI I OSTALI UGOSTITELJSKI OBJEKTI ZA SMJEŠTAJ: ispunjavanjem obrasca na linku ili se javite turističkoj zajednici na svojem području.

PRUŽATELJI USLUGA SMJEŠTAJA U DOMAĆINSTVU I NA OBITELJSKOM POLJOPRIVREDNOM GOSPODARSTVU:

ako nemate web stranicu smještaja javite se svojoj turističkoj agenciji, a ako ju imate prijavite svoj smještajni objekt putem obrasca na linku ili se javite turističkoj zajednici na svojem području.

TURISTIČKE AGENCIJE:

ispunjavanjem obrasca na linku ili se javite turističkoj zajednici na svojem području.

UGOSTITELJSKI OBJEKTI:

ispunjavanjem obrasca na linku ili se javite turističkoj zajednici na svojem području.

 

Ostale subjekte koji se također žele uključiti u projekt, a nisu na gore navedenom popisu, molimo neka se izravno jave TZG Krka.

Oni partneri koji su već uključeni u projekt Camino Krk a nedostaju im informacije o samom projektu, višejezične tekstove i opise te fotografije za prezentaciju projekta molimo neka nam se obrate mailom na kako bi im iste i dostavili.

Više informacija o samom projektu i upoznavanju rute Camino Krk pronađite na linku !


TZ Krk

Turistička zajednica Grada Krka
Vela placa 1/1 - 51500 - Krk - Hrvatska
- +385 51 221 414

© 2023. znaor.com