Održan Scuba fest - eko manifestacija za ljubitelje podmorja


Jer plavo Jadransko more, koje zove na bezbrojne aktivnosti, osim svojom ljepotom i čistoćom, plijeni specifičnom geologijom, faunom i florom, a one nešto sretnije često iznenadi i pokojim povijesnim predmetom iz sigurno bogate podmorske riznice.

Popularni Scuba fest ove je godine održan 10. svibnja. Subotnje jutro i rano poslijepodne tako su bili rezervirani za međunarodnu eko-inicijativa, odnosno akciju čišćenja podmorja Kvrčkog akvatorija u koju su tradicionalno uključeni ronilački centri grada Krka, ali i brojni gosti, ronioci, iz čitave Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Riječ je o jednoj od najvećih eko-akcija na koje u periodu predsezone možemo naići duž jadranske obale, a kojom se, kao svojevrsnom kulminacijom, kraju privode mnoga eko-događanja organizirana s ciljem pripremanja obalnog pojasa, plaža i podmorja za nadolazeću turističku sezonu. Sve je vrijedne ekologe, ronice i ostale sudionike ove eko-akcije, posve zasluženo, u ranim večernjim satima dočekao Scuba party, zabavan glazbeni program na Krčkoj rivi.

Prijatelji podmorja i otoka Krka ovim su događanjem još jednom poslali snažnu ekološku poruku o potrebi očuvanja mora, podmorja, ali i prirode uopće. Otok Krk često biva prepoznat kao najčistiji dio Hrvatske, a sam festival, kao jedna od važnijih karika, to geslo zaista čini istinitim!

U organizaciji ovogodišnje manifestacije sudjelovali su: Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka, Klub podvodnih aktivnosti Bios, ronilački centri grada Krka, Lučka kapetanija Krk, Komunalno društvo Vecla i Brodogradilište Krk.

Sljedeći rekreativni program na redu je već sljedećeg vikenda kada će na svoje doći krčki biciklisti, bilo profesionalci ili tek rekreativci.


© 2019. znaor.com