Korisni savjeti i informacije za turiste

Korisni savjeti i informacije za turiste

Saznajte aktualne informacije i preporuke za turiste u Hrvatskoj
Informacije za ulazak putnika u Italiju – ažurirano 12. kolovoza 2020.

Od 13.08. Italija je uvela obvezu testiranja na koronavirus za sve osobe koje ulaze u Italiju, a prethodno su boravile u Hrvatskoj.

Gosti imaju dvije mogućnosti:

1. Gosti prilikom prelaska granice moraju dokazati da su unatrag 72 sata podvrgnuti molekularnom ili antigenskom testu na koronavirus putem brisa te da je rezultat testa bio negativan.

2. Ako nemaju rezultate takvog testa, moraju se obvezati da će se unutar 48 sati od ulaska u Italiju testirati na koronavirus

U nastavku odgovor Županijske epidemiološke službe u vezi mogućnosti testiranja na COVID-19 prije prelaska talijanske granice:

“Poštovani,

što se tiče talijanskih državljana koji se moraju testirati po povratku u Italiju, testiranje je moguće obaviti u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo, u Rijeci, Krešimirova 52a, uz naplatu i prethodno naručivanje na mail: svakodnevno osim nedjelje i praznika.

Na mailu za naručivanje mora biti naznačeno ime i prezime osobe, za kada im treba biti test gotov, te kontakt mobitel. Na navedeni broj mobitela  dobit će vrlo brzo termin testiranja.

Cijena testa je 698,21 kn. Nalaz bude gotov dan nakon testiranja. Testiranje se obavlja u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo, ujutro, od 8,30 do 10,30 sati.

Na raspolaganju je i broj telefona našeg call centra: 051/554-801 i 051/554-802.”

U nastavku link na stranicu TZ Kvarnera s aktualnim informacijama i preporukama za turiste u Hrvatskoj: http://www.kvarner.hr/turizam/planirajte_putovanje/Korisne_informacije/Savjeti_za_turiste


TZ Krk

Turistička zajednica Grada Krka
Vela placa 1/1 - 51500 - Krk - Hrvatska
- +385 51 221 414

© 2021. znaor.com