KRČKI SAJAM PO 485. PUTA NUDI NEZABORAVNE DOŽIVLJAJE

krcki_sajam_08_m.jpg485. Krčki sajam otvoriti će osobno krčki Knez iz loze Frankopana u subotu 08. 08. u 21 sat na trgu Kamplin. Upečatljiv scenarij svečanosti otvaranja uz originalne kulise frankopanskog kaštela posebna je atrakcija koju prate tisuće turista i posjetitelja grada Krka. Ove je godine knez odlučio počastiti svojim prisustvom goste i putnike – namjernike koji izaberu za njegovim stolom blagovati tradicionalno krčko jelo – šurlice. Kneza i krčane čuva  gradska straža koja progoni gusarske špijune a odani vitezovi osujećuju atentat na kneza ...

Izvan gradskih zidina početi će modrena inačica tradicionalnog sajma uz bogatu gastronomsku ponudu krčkih ugostitelja. Dobar ritam subotnjoj večeri garantiraju nastupi muzičkih sastava „Neptun“, „TBF“, „Mala Vida“ i „L amour“. No prije toga valja izabrati nešto od izvornih hrvatskih proizvoda koji se nude na pedesetak tipiziranih štandova na krčkoj rivi. Nedjelja 09. 08. je dan za gospođe. U etno butiku na Veloj placi naći će se vrhunska rukom tkana ruha, jedinstveni nakit i nova modna linija „Etno Krk“. Djeca mogu naći dio žive bajke u „gusarskom gnjezdu“ na Velom mulu, pjevati uz „Miće Bodule“ od 20,00 na rivi ili slušati priče iz davnina koje će kazivati magistar na Kamplinu od 21,00; a već u 22 sata na istom će se mjestu moći  pogledati kratki igrani film „Priče iz davnina“ autora Maria Sokolića Varaždinskog. Nakon dječjeg predvečerja slijedi živa noć uz muzičke sastave „Aquarius“, „L amour“„Diktatori“ i nezaboravnog Marijana Bana.

Ponedjeljak 10. 08. je najradniji dan na „Krčkom sajmu“: od 20 sati na rivi svoj koncert ima „Gradska glazba Krk“ a uz njenu pratnju plesati će se i stari gradski ples „Povero Keko“. Od 21 sat na Kamplinu počinje streličarski viteški turnir. Pjetla će gađati streličari „Maura kal“ iz Krka, „Dubovački streličari“ iz Karlovca i „Gupčevi strelci“ iz Stubice Donje. Na Kamplinu će biti i akrobacija sa mačevima i vatrom a moći će se pogledati izložba srednjevjekovnog oružja i oklopa. Na rivi od 21 sat počinje non-stop muzički dvoboj između „L amoura“ i „Coctailsa“ ali biti će tu i prave pomorske bitke između gusara, trgovačke galije i kneževe straže. Ovaj spektakl koji završava vatrometom ove će godine od 23 i 30 u živo prenositi i „Radio OK“. Bitka se ne propušta ! Lani je ovom događaju svjedočilo 20 000 posjetitelja ! Osigurajte svoje mjesto uz krčku rivu na vrijeme.

Sve dane trajanja Krčkog sajma posjetitelji mogu vidjeti stare zanate, slikarsku koloniju, kupiti originalne hrvatske suvenire od srednjevjekovnih uporabnih predmeta do moderne modne odjeće inspirirane renesansnim odorama ili kušati najbolje hrvatske delicije : sireve, kulen, pršut, ribu, maslinovo ulje..., ili jednostavno uživati u folkloru, pjesmi, plesu i živim slikama prošlih vremena. Sajam je otvoren svakoga dana već od 9 sati. Svi posjetitelji mogu sudjelovati u „Potrazi za blagom“ brodovima „Žara“, „Otac Roko“ i „Koralj“. „Romantični vikend“ u  „Valamar Koralj „ hotelu, vikend boravak  u hotelu „Dražica“ ili vikend u modernoj „mobile home“ kućici u kampu „ Valamar Ježevac,“ nagrade su za sretnog nalaznika „Krčkog blaga“.

Dobrodošli u grad Krk na 485. Krčki sajam nezaboravnih doživljaja !

TZ grada Krka
Direktorica
Nataša Jurina


TZ Krk

Turistička zajednica Grada Krka
Vela placa 1/1 - 51500 - Krk - Hrvatska
- +385 51 221 414

© 2021. znaor.com