Hrvatski

SPEEDMINTON I SLACKLINE

speedminton_nocna.jpgPOZIV NA PREZENTACIJU NOVIH POPULARNIH SPORTOVA
PRVI PUTA NA KRKU: SPEEDMINTON I SLACKLINE

Pozivamo vas na prezentaciju novih, neobičnih ali vrlo popularnih sportova  Speedmintona i Slacklinea koja će se održati u petak 02. 07. u gradu Krku na platou ispred Erste banke od 9 do 12 sati i od 17 do 24,00.

„Speedminton“  (speed badminton) je kombinacija squasha, tenisa i badmintona. Za ovaj sport nije potrebna nikakva infrastruktura, može se igrati doslovno bilo gdje. Igralište se označava u svega nekoliko minuta i nakon završetka igre ne ostaju nikakvi tragovi. Ovaj se sport može igrati po svakom vremenu i u svako doba dana. Posebno je atraktivna noćna igra kod koje se koriste florescentni umetci za lopticu i florescentna obuća i odjeća. Nositeljica svjetske promotivne kampanje ovog sporta je Marija Šarapova, najbolje plaćena tenisačica svijeta. Speedminton će u Krku prezentirati članovi Hrvatskog speed badmintonskog tima pod vodstvom tajnika, gospodina Željka Miškulina. www.speedminton.hr 

slackline_water.jpg

„Slackline“ je nova sportska disciplina koju su promovirali alpinisti – penjači. Počeci „Slacklininga“ sežu u rane 80e godine prošlog stoljeća kada su se dvojica penjača u kalifornijskoj dolini Yosemite krenula zabavljati hodanjem po ogradama oko parkirališta. Ova vježba ravnoteže postala je dio obaveznih priprema za brojne sportove, od alpinizma, preko alpskog skijanja, jedrenja na dasci, jahanja na valovima i sl. Sva potrebna oprema za ovaj sport je dugačka, od posebnog materijala sačinjena, traka koja se veže za dvije čvrste točke na visini od svega nekoliko desetaka centimetara od tla. Najbolje se po traci kreće bos ili u laganoj sportskoj obući. Učinci ovog sporta su fantastični i mnogostruki:
Razvija se snaga, pokretljivost, koordinacija, brzina reakcije, poboljšava se neurološka povezanost lijeve i desne moždane hemisfere, poboljšava ravnoteža, jača muskulatura zgloba koljena ali i postiže unutarnji mir – meditacija u pokretu.
„Slackline“ će u Krku prezentirati ekipa specijalizirana za outdor sportove, slovenske firme Lejbl d.o.o. www.label.si

Svi zaineresirani moći će besplatno isprobati ove sportove i doznati sve informacije koje će im dati instruktori u Krku, na platou ispred Erste banke u petak 02. 07. od 9 do 12 i od 17 do 24 sata.

Organizatori: TZ Grada Krka, Sport centar „Ježevac“ KD „Vecla“, UO „Capri“
Informacije: TZG Krka 221-414


TZ Krk

Turistička zajednica Grada Krka
Vela placa 1/1 - 51500 - Krk - Hrvatska
- +385 51 221 414

© 2021. znaor.com