Tematska događanja u gradu Krku u 2011. godini

raspored_tPoštovani,
u nastavku se nalaze termini i opisi tematskih događanja koja će se organizirati u gradu Krku.
Pozivamo vas da se pridužite u promociji programa putem vaših kanala, te da ih ponudite vašim gostima kao dodatni sadržaj i motiv dolaska.

Pored ovih tematskih manifestacija, TZG Krka će kao i do sada organizirati tjedne nastupe kulturno umjetničkih društava, klapa, zborova i ostalih izvođača na gradskim ulicama i trgovima.

Isto tako informirati ćemo vas i događanjima i manifestacijama koje organiziraju naše gradske institucije, udruge, klubovi, mjesni odbori, gospodarski subjekti, Centar za kulturu Grada krka i svi ostali koji se trude obogatiti boravak turista i oplemeniti život građana i prijatelja grada Krka.

25.travanj - PUTEVIMA ZLATNIH KAPI KRČKOG BLAGA

Manifestacijom će se otvoriti nova tematske šetnice Putevima zlatnih kapi krčkoga blaga koja ide od grada Krka do naselja Vrh i natrag.
Na Uskrsni ponedjeljak sa Vele place krenuti će vođena pješačka tura novom šetnicom. Trasa nove tematske šetnice duga je 14 km, vrijeme potrebno za obilazak je 4 sata, sa pauzama za okrijepu maksimalno 5 sati. Za sudionike će u sklopu programa biti osigurana okrijepa tijekom pješačenje (voda, suhe smokve, tradicionalni kolači). Nakon povratka sa šetnje na Veloj placi biti će organizirana težačka marenda od krčkih proizvoda u organizaciji članova Udruge Drobnica po promotivnim cijenama, te zabava uz glazbu.

Isti dan biti će održana i manifestacije Drobnica fest – smotra maslinara Grada Krka, u sklopu koje će biti organizirano stručno predavanje, ocjenjivanje ulja, vođena degustacija, te prodajna izložba ulja i izložba alata za maslinarstvo.

Pored maslinara, na Veloj placi će se na prigodnoj prodajnoj izložbi prezentirati i ostali krčki proizvođači poljoprivrednih proizvoda – krčki sir, slane i marinirane ribe, vino, pršut, destilati….

30. travanj - 01. svibanj - PROLJEĆE NA KOTAČIMA
Ovim događanjem promoviraju se mogućnosti za izlete u ruralnim područjima grada, a kao prijevozno sredstvo preporučaju se vozila sa kotačima- bicikli i quadovi.
Na krčkoj rivi biti će postavljen mali sajam vozila na dva i četiri kotača u subotu i nedjelju, a izlagati će ovlašteni  zastupnici i prodavači bicikala, skutera i quadova sa područja grada Krka.

U nedjelju su sa krčke rive kreću organizirane ture na biciklima i quadovima. Ture su vođene  sporednim cestama i težačkim putevima u unutrašnjosti otoka. Svaka tura obići će neku kulturnu i prirodnu znamenitost. Vođene ture su besplatne za sve učesnike, a postoji i mogućnost ručka na nekom ugostiteljskih objekata u okružju grada po promotivnoj cijeni.

13. – 14. svibanj - SCUBA FEST
U gradu Krku djeluju brojni ronilački centri koji su osposobljeni zadovoljiti i najzahtjevnije goste zainteresirane za morsko plavetnilo. U sklopu manifestacije ronilački centri će sa svojom ponudom predstaviti se na krčkoj rivi, a biti će izložena i oprema za bavljenje ovim sportom.
U subotu će biti organizirana ekološka akcija čišćenja podmorja u koju će biti uključeni ronilački centri, njihovi gosti i krčki brodari. Akcija će se odvijati od Dunata do Glavotoka, a njome će svi sudionici poručiti da osim što znaju uživati u ljepotama mora itekako znaju i žele brinuti o očuvanju njegove čistoće.
U večernjim satima na ribarskom mulu prirediti će se scuba party za sve učesnike.

26. - 29. svibanj - KRČKA VINSKA PROMENADA -
Vrhunski hrvatski vinari združeni sa krčkim ugostiteljima po promotivnim cijenama prezentirati će se u ugostiteljskim objektima, bit će organizirane vođene degustacije, stručna predavanja, izložba akvarela slikanih u vinu – vinorela, te radionica iste slikarske tehnike. Večernji program obogaćen je promenadnim nastupima klapa, i glazbeno scenskim programom, a odvijati će se u ugostiteljskim objektima i na ulicama grada.

U svojoj promenadi kroz Krk, gosti će moći, vođeni posebnim letkom s mapom, prošetati gradom, još ga bolje upoznati te obići navedena mjesta kako bi uživali u blagodatima za svoja nepca, kušajući vrhunska vina i uživajući u gastro delicijama. Ono što valja posebno naglasiti jest i podatak da su domaćini – ugostitelji, sa svojim suradnicima – vinarima, dogovorili posebnu promotivnu cijenu vina te će se tako, i u recesijskim vremenima, omogućiti ljubiteljima vrhunskih vina da u njim uživaju.

10. lipanj - MORE ZOVE
Ovim događanjem grad Krk obilježava početak sezone kupanja, te poručuje svojim gostima da su sve plaže spremne za njihov ugodan boravak. Toga dana će se na čak sedam plaža zavijoriti Plave zastave, međunarodno ekološko priznanje koje govori o visokom kupališnom standardu koji se pruža gostima .
Ovaj program odvija se na kupalištu Dražica, dio manifestacije odnosi se na svečanost podizanja Plave zastave, a nakon ceremonije podizanja zastave prirediti će se zabavni program za goste na plaži. Između ostaloga, biti će organizirane Jadranske igre – tematske igre u vodi i na kopnu, sudjelovati će 6 ekipa po 8 natjecatelja, discipline u kojima će se natjecati su tradiocinalne igre poput potezanja konopa, skakanja u vrećama, penjanja po pršut, veslanja u bačvama i slično. Za sve zaiteresirane sudjelovanje je besplatno, a najbolja ekipa plasirati će se u daljnji tijek natjecanja.

26. lipanj – 01. srpanj - KRK JAZZ LIVE
Po treći put održati će se višednevni međunarodni muzički događaj u gradu Krku koji okuplja glazbenike iz cijelog svijeta. Za Vrijeme njihovog boravka u Krku svakoga dana biti će organizirane jazz sesioni, koncerti u starom gradu, koncert dobrodošlice u Hotelu Valamar Koralj i završni koncert u Konobi hotela Valamar Koralj 
Seminar se sastoji od ciklusa jazz radionica, koje se odvijaju pod vodstvom  međunarodnog tima vrhunskih jazzista, ujedno i profesora s renomiranih europskih glazbenih akademija.

08. - 10. kolovoz - 486. KRČKI SAJAM – Lovrečeva
Krčki sajam sastoji se od niza programa koji svi zajedno čine ovu bogatu manifestaciju, a neki od njih su – srednjevjekovni sajam na Trgu Kamplin, eko sajam i sajam rukotvorina, pomorska bitka i izlet potraga za blagom, zabavni program na tri lokacije, te posebno osmišljen gastro program koji je baziran isključivo na izvornim krčkim i hrvatskim jelima.
Kao i prijašnjih godina, najjača manifestacija u gradu Krku koristi se za promociju izvornih krčkih i hrvatskih vrijednosti na kojima se temelji jedinstvena turistička ponuda. Spajanjem bogate povijesti i suvremenog trenutka gradi se image destinacije koja brine o očuvanju tradicionalnih vrijednosti, a prezentiranih na način da budu dostupne suvremenom gostu.

15.kolovoz - KRČKA JEDRA
U akvatoriju Krčkog zaljeva po četrnaesti put za redom održat će se regata Krčka jedra, koja je se sastoji od regate tradicijskih barki na jedra, i regate krstaša. Regata kreće točno u podne, a u večernjim satim na  krčkoj rivi organizirati će se zabavni program za učesnike i goste.

02. - 04. rujan - DANI SMOKAVA
Gastro događanje Dani smokava ima cilj promovirati povratak tradiciji uz ovu ukusnu i ljekovitu, ali pomalo zaboravljenu voćku. U provedbi Dana smokava na području grada Krka uključuje se redovito preko deset ugostiteljskih objekata, koji osim ukusnih slastica tih dana na jelovnike uvrštavaju zanimljive slano-slatke kombinacije sa ovom ukusnom kraljicom voća, kao što su pizza sa smokvama, razna mesna jela sa smokvama, salate, te naravno neizostavna pića od smokava i neodoljive i zdrave slastice. Na veloj placi organizirati će se i prigodna prodaja proizvoda od smokava – džemovi, rakije, suhe smokve, smokvenjaci i slično.

11. rujan - BODUL BIKE
Uz podršku članova Brdsko-biciklističkog kluba Krk odžati će se četvrta po redu sportsko-rekrativna manifestacija - biciklijada Bodul bike. Biciklijada će kao i do sada obuhvatiti dvije dionice: prvu težu - dugu cca 40 km  i drugu lakšu - dugu cca 20 km. Polazak je sa krčke rive, za sudionike je osigurana okrijepa (voda, voće, suhe smokve, domaće slastice i slično), a po završetku biciklijade za sve će sudionike biti priređena zabava uz muzički program na krčkoj rivi.

17. rujan - PJEŠAČIMO JESEN
Organirana pješačka tura šetnicama, nakon povratka zabavni program. Kao i u proljetnom programu, sudjelovanje je besplatno, učesnike očekuje okrijepa (voda, suhe smokve, krčke slastice), mugućnost organiziranog ručka u ugostiteljskom objektu u okružju grada po promotivnoj cijeni. Nakon povratka zabavni program na rivi.


© 2020. znaor.com