5. Dani smokava Krk

smokve.jpg

2.rujan – 4.rujan 2011.
GASTRO UŽITAK I POVRATAK TRADICIJI

Smokva je stoljećima hranila ljude na Mediteranu, odolijevala surovom prirodnim uvjetima, te sladila nepca u najfnijim slasticama i opojnim pićima.
Sa naših jelovnika nepravedno je gurnuta u sjenu , a naročito kada govorimo o domaćoj smokvi.

Slasnom voću kojeg krajem ljeta u izobilju ima na zlatnom otoku posvetiti ćemo tri dana kroz manifestaciju Dani smokava. Moći će se naravno kušati svježa smokva, a obiteljska poljoprivredna gospodarstva izložiti će proizvode od smokava – džemove, rakije i likere, suhe smokve, slastice…

Sva tri dana u više od deset krčkih ugostiteljskih objekata služiti će se maštovita jela od smokava, kako slatka tako i slana.

Ako niste sigurni kako se uzgajaju i prerađuju smokve, sve savjete moći ćete čuti u obrazovnom dijelu programa od vrhunskih stručnjaka - dr. Ibrahima Mujkića i dr. Željka Prgometa.
U cilju popularizacija uzgoja smokava biti će podjeljeni i besplatne sadnice za posjetitelje.

Program događanja

2.rujan 2011. - Vela placa u Gradu Krku

10.00 - 22.00    Prodajna izložba proizvoda od smokava
16.00 - 20.00    Prezenacija pečenja rakije od smokava
19.00 - 20.00    Nastup Gradske glazbe Krk
20.00 - 21.00    Otvaranje manifestacije i predavanje: Berba, prerada, sušenje smokava, predavači dr. Ibrahim Mujkić i dr. Željko Prgomet
21.00 - 22.00    Podjela sadnica smokava – donacija rasadnika Skink iz Rovinja
21.00 - 24.00    Muzički program uz Kumpaniju Tramuntanu

2.rujan – 4. rujan 2011.
U ugostiteljskim objektima spravaljati će se jela na bazi smokava
Objekti koji sudjeluju u manifestaciji “Dani smokava” su: 

Grad KRK
1.  Restoran Hotela “Marina”
2.  Casa del Padrone
3.  Restoran “Karaka”
4.  Pizzeria “Kantun”
5.  Konoba “Maritim”
6.  Coctail bar “Volsonis”
7.  Konoba “Nono”
8.  Pizzeria “Mala vrata”
9.  Slastičarna “Katarina”
10. Caffettaria XVIII st.
11. Konoba, pizzeria “Galija”

MILOHNIĆI
1. Konoba “Pud prevolt” - Milohnići


© 2019. znaor.com