Scuba fest 2011

Grad Krk - Bios[13. svibnja - 15. svibnja]

Otok Krk sa ponosom nosi naziv – najčistiji dio Hrvatske. Puno razloga je zašto je tome tako, no najznačajniji je u visokoj ekološkoj svijesti građana i posjetitelja Grada i otoka Krka, te u stalnom trudu svih građana, ali i naših gostiju.

Cijeli mjesec svibanj posvećen je brojnim akcijama čišćenja naših plaža, šetnica, uvala te otočića Plavnika.  U više od deset raznih programa čišćenja djeca iz škola, umirovljenici, krčki brodari te članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Najveća akcija čišćenja organizira se ove subote, no za razliku od prije navedenih, ona se događa u podmorju krčkog akvatorija, a provesti će ju brojni prijatelji Krka koji dolaze iz raznih dijelova Hrvatske i iz naših susjednih zemalja, te naravno njihovi domaćini - krčki ronioci. Ukupan broj sudionika je preko 200 ronioca, a najveći broj dolazi nam iz susjedne Slovenije.

Radi se o već tradicionalnom okupljanju ljubitelja krčkog podmorja koji svakoga proljeća velikodušno daju svoj doprinos u širenju svijesti o potrebi očuvanja okoliša u kojem svi uživamo i od kojeg živimo.

Scuba fest je manifestacija koja okuplja sve profesionalne ronilačke centre Grada Krka, a ima ih čak 11. Svi oni predstaviti će svoju ponudu i svoje mogućnosti na krčkoj rivi,  a osim prezentacije bogate ponude otočkih ronilačkih centara nudi i mogućnost promotivnog ronjenja uz stručno vodstvo na plaži Porporela.

Manifestacija ima i bogati program edukacije i to kroz teme – podvodne biologije, podvodne fotografije, te podvodne geologije.

Manifestaciju organiziraju i u njoj sudjeluju Hrvatski ronilački savez, Slovenski ronilački savez, Klub podvodnih aktivnosti Bios, Grad Krk, svi ronilački centri grada Krka, Vecla i ŠRD Lovrata te Turistička zajednica Grada Krka.

Program događanja

13. svibnja - petak

[16.00 - 21.00] - Prezentacija ponude ronilačkih centara s području Grada Krka na Krčkoj rivi
14. svibnja - subota
[10.00 - 17.00] - Prezentacija ponude ronilačkih centara s području Grada Krka na Krčkoj rivi
[10.00 - 16.00] - Eko-akcija čišćenja podmorja
[17.00 - 22.00] - Scuba party na krčkoj rivi

15. svibnja - nedjelja

[12.00 - 14.00] - Promotivno ronjenje na Plaži Porporela
[11.00 - 15.00] - Edukativni program u velikoj vijećnici Grada Krka:

- Podvodna fotografija i olupine Jadrana, ing. Danijel Frka
- Podvodna biologija : morski psi Jadrana – top model prirode ili strah mora, inst. Branko Gašpar
- Jadran – područje stalne mijene geologija, ing.prof. Čedomir Benac

podvodna biologija i  fotografija


© 2020. znaor.com