Scuba fest Krk 2012

Scuba fest 201211. - 13.svibanj

Edukativno-ekološka i zabavna manifestacija za ljubitelje podmorja

Svakog proljeća u gradu Krku se okupljaju prijatelji, kolege i znanci sa raznih strana, a vođeni istim ciljem- provesti vrijeme u svoj omiljenoj aktivnosti u krčkom podmorju.

Jedan vikend u svibnju posvećen je svima koji vole njegovu tišinu, ljepotu i čistoću.

Scuba fest je manifestacija koja okuplja sve profesionalne ronilačke centre Grada Krka, koji će se sa svojom ponudom i opremom predstaviti na krčkoj rivi. Osim prezentacije bogate ponude krčkih ronilačkih centara nudi se i mogućnost promotivnog ronjenja uz stručno vodstvo na plaži Porporela.

U petak je predviđen program u Biološkom centru Mare Vivum u Glavotoku.  Gosti će biti upoznati sa radom ovog centra, te će biti organizirana dva predavanja: Morski psi – top model prirode ili čudovište iz dubina, te predavanje o definima. Predavanja su od 10 do 12, te od 12 do 14 sati, a održati će se na Hrvatskom i Njemačkom jeziku. Informacije o centru te predbilježbe za posjet mogu se dobiti na 091/563 4930

U subotu će biti organizirana velika ekološka akcija čišćenja podmorja u koju će biti uključeni ronilački centri, njihovi gosti i krčki brodari. Ovo je jedna od najvećih akcija čišćenja na Jadranu, a očekujemo da će kao i prethodnih godina sudjelovati oko 200 ronioca. Najveći broj ronioca stići će iz Slovenije, a biti će prisutni i ronioci ih Hrvatske i naših susjednih zemalja.
Prijatelji podmorja i Krka i ove će godine poslati jaku ekološku poruku o potrebi očuvanja prirode i podmorja.
Otok Krk prepoznat je kao najčistiji dio Hrvatske. Puno je karika koje čine taj prevrijedni slogan, a ova velika ekološka akcija jedna je od njih.
U večernjim satima za učesnike je organizirana Scuba Party na krčkoj rivi.

Manifestaciju organiziraju i u njoj sudjeluju:
Grad Krk, Klub podvodnih aktivnosti Bios, svi ronilački centri grada Krka, Slovenski ronilački savez, komunalno društvo Vecla, ŠRD Lovrata te Turistička zajednica Grada Krka.

Program događanja:

11. svibanj, petak

10:00-17:00    Program u morsko biološkom centru Mare Vivum u Glavotoku, upoznavanje sa radom centra, predavanja o morskim psima i o definima

12.svibanj, subota               

10:00-20:00    Predstavljanje ronilačkih centara na krčkoj rivi
10:00-16:00    Ekološka akcija čišćenja podmorja
16:00-18:00    Mogućnost probnog urona na plaži Porporela
(prijaviti se možete na štandovima centara u vremenu 10:00-15:00)
19:00-22:00    Scuba party na krčkoj rivi uz sastav Nadzorni odbor

13. svibanj, nedjelja

11:30-16:00    Tematska predavanja u Velikoj vijećnici
Predavači:
Prof. Čedomir Benac – Geologija
Prof. Kovačić – Biologija Jadrana
g.Branko Gašpar – Povijest ronjenja


© 2020. znaor.com