Hrvatski

Komorni orkestar Collegium Musicum Krefeld gostuje u Krku

Komorni orkestarKomorni orkestar Collegium Musicum Krefeld iz sjevernonjemačkog grada Krefelda, ove će jeseni, nakon mnogih odrađenih turneja, po prvi put muzicirati i u Hrvatskoj.

Krčki koncert tijekom kojeg će se predstaviti interpretacijama najpoznatijih europskih skladateljskih majstora na redu je 13. listopada 2016. godine, u Krčkoj katedrali, s početkom u 19.30 sati. Ulaz je slobodan.

Collegium Musicum Krefeld, osnovan 1929. godine, a na početku svog djelovanja bio je posvećen interpretiranju isključivo barokne glazbene baštine, dok danas izvodi skladbe iz gotovo svih povijesnih epoha. Osim u Njemačkoj, ovaj je predani glazbeni kolektiv nastupao u SAD-u, Italiji, Francuskoj, Španjolskoj i Mađarskoj. Od 2014. godine vodi ih Švicarac Heinz Klaus, negdašnji voditelj kazališta u Regensburgu, Lüneburgu, Detmoldu, Osnabrücku i Krefeldu.

Tijekom kratke turneje Hrvatskom, Collegium Musicum Krefeld publici će se predstaviti djelima Wolfganga Amadeusa Mozarta (Divertimento u F-duru, KV 138), Alexandera Glasunowa (Tema i varijacije za gudački orkestar), Edwarda Elgara (Serenada za gudački orkestar u e-molu, op. 20) i Edvarda Griega (Holbergova suita), što su ih redom nadahnule kršćanske humanističke ideje i ideali.

Komorni orkestar plakat


TZ Krk

Turistička zajednica Grada Krka
Vela placa 1/1 - 51500 - Krk - Hrvatska
- +385 51 221 414

© 2021. znaor.com