Jesenska gastronomska ponuda grada Krka
Nakon dvije uspješne promotivne gastronomske kampanje, već dobro znane po nazivu Travel to Taste Krk / Put do okusa Krka,
Turistička zajednica Grada Krka poziva vas i ove jeseni u ugostiteljske objekte grada i okolice grada Krka, koji su vam pripremili posebnu jesensku gastronomsku ponudu jela i povoljne promotivne menije po cijeni od 150 kuna!
Provedite jesenske mjesece upoznavajući okuse otoka Krka te kušajte jela ispunjena namirnicama otočnih proizvođača!
Otok Krk riznica je autentičnih delicija kao što su krčki sir, pršut (krčki pršut prvi je hrvatski proizvod zaštićen u EU), janjetina, šurlice, maslinovo ulje i žlahtina, a u gradu Krku ćemo vam ove jeseni osigurati uživanje u tim specijalitetima upravo tamo gdje oni nastaju.
Žlahtina je autohtona sorta bijelog grožđa primorskog kraja, koja svoj naziv duguje slavenskoj riječi "žlahten" (plemenit), a većinom se uzgaja na otoku Krku.
Velikih grozdova, žlahtina se smatra sortom visoke rodnosti, a daje bistro suho vino zlatnožute boje, voćnog mirisa, srednje jakosti te pitka i skladna okusa.
U suvremenoj gastronomiji, s lokalnim sastojcima, kvaliteta više nije upitna - ona se pretvara u doživljaj!
Prvom vikendu promotivne akcije pridružili su se restoran Marina Blue, kušaona Magriž, konoba Pud Brest i restoran Volsonis.
Na njihovim jelovnicima pronaći ćete gastronomske delicije napravljene od izvornih krčkih sastojaka pa tako već ovoga vikenda možete uživati u juhi od bundeve sa sjemenkama i tostiranom focacciom, maneštri s domaćom kobasicom, kiselici s kobasicom, domaćim njokima s pikantnom bundevom i krčkim pršutom, šurlicama s dimljenim dagnjama, šparogama i kozicama, šurlicama s janjećim i goveđim gulašom, crnim špagetima s vrganjima, jadranskim kozicama i grilanom hobotnicom, krčkoj janjetini te brojnim drugim jelima. Naravno, i za ljubitelje slatkoga naši su ugostitelji pripremili prave poslastice pa tako nakon odličnog glavnog jela isprobajte zapečene palačinke s domaćom skutom, crostatu od jabuka ili krostata s džemom od smokava!
Pri posjeti kušaoni Magriž moći ćete kušati i njihov nagrađivani krčki ovčji sir pri čijoj se proizvodnji koristi začinsko bilje, poput ružmarina te lista oraha i kadulje, kako bi sirevi poprimili razne prirodne arome. Predlažemo da svakako kušate bar njihove najpoznatije, patentirane vrste sira - Zeleni bodul ili Črni bodul.
KUŠAONA MAGRIŽ
Lakmartin 40b, 51517 Kornić
Tel: 098 925 1625
Uto - Ned: 10h - 22h
Menu
KONOBA MARIJA
Gušternica 53, Vrh – Krk
tel.: 091 721 3782
Radno vrijeme: 10:00 – 22:00
Menu
RESTORAN MARINA BLUE
Obala hrvatske mornarice 8, Krk
Tel: 051 221 128
Pon - Ned: 12h - 20h
Napomena: restoran je otvoren do 31. listopada 2021.
Menu
KONOBA PUD BREST
Milohnići 54, Milohnići
Tel: 091 1862 111
Pon - Ned: 12h - 22h
Menu
RESTORAN VOLSONIS
Vela Placa 8, Krk
Tel: 051 880 249
Pon - Ned: 07h - 00h
Menu
Od idućeg tjedna ovoj listi pridružit će se još ugostiteljskih objekata grada Krka, stoga pozorno pratite objave na Facebook i web stranicama Turističke zajednice Grada Krka!