11. Otočna rožica

11. Otočna rožica

Krčki pasionirani zaljubljenici u hortikulturu, otočani koji uređivanjem svog životnog prostora uvelike doprinose obogaćivanju turističke ponude otoka Krka, svoju oplemenjenu prirodu, ostvareni kutak rajskog vrta imati će i ove godine priliku predstaviti široj javnosti kroz sada već tradicionalnu manifestaciju pod nazivom OTOČNA ROŽICA.

Akciju biranja najljepših vrtova, balkona i balatura provodi Turistička zajednica otoka Krka, ove godine po jedanaesti put za redom u suradnji s turističkim zajednicama u cilju podizanja kvalitete uređenja okoliša i vrtne kulture, povećanja svijesti o zaštiti okoliša i unapređenja kvalitete turističkog proizvoda, posebice u obiteljskom smještaju.

Tom prigodom Turistička zajednica otoka Krka objavljuje Javni poziv na sudjelovanje i prijavu u slijedećim kategorijama:

  • KLASIČAN VRT, dvorište, balkon
  • ODRŽIVI VRT, dvorište, balkon
  • KORISNI VRT, male i velike površine

Javni poziv otvorenje od 3. lipnja do 1. srpnja 2019. godine.

docPrijavnica

Obilazak prijavljenih subjekata provodit će se po zaključenju Javnog poziva, a najkasnije do 20. srpnja 2019.

Podjela priznanja i nagrada kao i izložba nagrađenih održati će se u gradu Krku početkom listopada uoči blagdana Sv. Franje Asiškog, zaštitnika prirode.

Na Javni poziv mogu se prijaviti građani, iznajmljivači, vlasnici kuća i stanova za odmor, osnovne i srednje škole i vrtići s područja otoka Krka.

Prijave se primaju u svim turističkim zajednicama i TIC-evima gdje se može dobiti i informativni letak (TZ Grada Krka, TZ Općine Omišalj, TZ Općine Malinska- Dubašnica, TZ Općine Punat, TZ Općine Baška, TZ Općine Dobrinj i TZ Općine Vrbnik) ili direktno u TZ otoka Krka.

Svjesni smo da održavati vrtove i okućnice lijepima i nadasve dojmljivima nije jednostavan niti lak zadatak. Potrebno je uložiti puno rada, truda i ljubavi kako bi se zelene oaze održale, odupirući se jakim burama, posolici, mrazu i velikim sušama.

Stoga dodijeljene nagrade i priznanja u okviru manifestacije Otočna rožica imaju svoju vrijednost i posebnost.

 

Ovogodišnje prvo osvojene nagrade nagrađujemo novčano!

 

11. Otočna rožica

 


TZ Krk

Turistička zajednica Grada Krka
Vela placa 1/1 - 51500 - Krk - Hrvatska
- +385 51 221 414

© 2021. znaor.com