Advent u Krku: Obavijest o izmjenama programa od 03. – 06.12.2021.

Advent u Krku: Obavijest o izmjenama programa od 03. – 06.12.2021.

Zbog neizvjesnih vremenskih prilika, izmjenjuje se program Adventa u Krku

Unatoč nepovoljnijim vremenskim prilikama, proteklog je vikenda u zaista dobrom raspoloženju otvoren Advent u Krku, i to paljenjem prigodne rasvjete koja je središtu grada podarila magično, blagdansko ruho.

Uz svjetlucanje i svake godine sve bogatiju blagdansku dekoraciju okupljeni otočani uz čašicu kuhanog vina ili gina mogli su uživati u DJ setu Alexa Sabattinija, i to uz polukupolu lociranu pred jednim od portala Velikog parka koja će sve do Badnja, 24. prosinca, biti poprište brojnih događanja - koncerata, predstava i pričaonice - namijenjenih publici različitih uzrasta. Premijerno izdanje ove cjelomjesečne manifestacije, koja će adventsko vrijeme u Krku učiti još ljepšim i toplijim, zajednički priređuju: Turistička zajednica Grada Krka i Centar za kulturu Grada Krka, i to uz neizostavnu podršku Grada Krka i Vecle.

Blagdanski program nastavlja se već nadolazećeg vikenda, i to od 03. - 06. prosinca, kada malu i veliku publiku očekuju koncerti, predstava i trodnevni program sv. Nikoli u čast.

 

Što sve donosi nadolazeći vikend?

 

 

Zoran Majstorovic

 

Već u petak, 03. prosinca, u sklopu After Work Jazz sesija, s početkom u 17.00 sati, na redu je koncert hvaljenog Zoran Majstorović Kvarteta. Njega čine glazbenici sa zavidnim međunarodnim karijerama koji specifičan instrumentarij koriste kako bi slušateljima dočarali jedinstveno glazbeno putovanje te stvorili sonornosti koje evociraju glazbene tradicije iz raznih dijelova svijeta. Međutim, ti će vrsni improvizatori donijeti i svoje osobno glazbeno iskustvo: od klasične, preko tradicijske glazbe, pa sve do jazza i rocka.

 


 

Vatra

 

Subota, 04. prosinca, u 17.00 sati, rezervirana je za akustični koncert virovitičke rock grupe Vatra, koja će publiku, sigurni smo, raspoložiti brojnim hitovima zabilježenim na devet dosad objavljenih albuma. Grupa je tijekom svoje bogate karijere zaslužila nekoliko Porina, ali i drugih glazbenih nagrada, a u više od 20 godina djelovanja promakla se u jedan od najznačajnijih domaćih pop-rock kolektiva. Krčki koncert bit će idalan za predstavljanje posljednjeg, četvtog singla s nadolazećeg albuma koji priziva blagdane i blagdansko raspoloženje te poziva na druženja!

 


 

Zbog najavljenih loših vremenskih prilika, otkazuje se obilazak sv. Nikole po gradu i naseljima grada Krka koji je bio planiran za nedjelju, 05. prosinca.

 

U ponedjeljak, 06. prosinca, između 15.00 i 18.00 sati, program će zaključiti podjela poklona djeci s pozivnicom koja ne pohađaju vrtić, a prijavljena su na području Grada Krka. Također, tog će dana, svi mališani - polaznici Dječjeg vrtića Katarina Frankopan (Matičnog i Područnog vrtića Krk), kao i nižih razreda Osnovne škole Fran Krsto Frankopan (Matične škole Krk i Područne škole Vrh) svoje poklone dobiti u vrtiću ili školi, u svojim odgojnim skupinama ili razredima, a iste će im podijeliti njihove odgojiteljice ili učiteljice.

 

S obzirom na neizvjesne epidemiološke (ali i vremenske) prilike,
organizatori manifestacije, u bilo kojem trenutku,
zadržavaju pravo izmjene ili otkazivanja dijela ili cjelokupnog programa.

 

Program Adventa u Krku od 03. do 06. 12. 2021.

 

Polukupola pored Velikog parka (ispod koprivića)
 

Petak, 03. prosinca

14.30
Ambijentalna božićna glazba
17.00
After Work Jazz: Zoran Majstorović Kvartet
Ambijentalna božićna glazba

 

Subota, 04. prosinca

Sv. Nikola stigao je u naš grad

10.00
Predstava za djecu Avanture sv. Nikole, Kazalište Šareni svijet

11.30
Predstava za djecu Avanture sv. Nikole, Kazalište Šareni svijet

12.30
Božićni program polaznika glazbenih radionica Udruge Kreativni Krk
Ambijentalna božićna glazba

13.00 - 17.00
Ambijentalna božićna glazba

17.00
Akustični koncert grupe Vatra

 

Ponedjeljak, 06. prosinca

15.00 - 18.00
Podjela poklona djeci s pozivnicom i druženje sa sv. Nikolom

 

 

 


TZ Krk

Turistička zajednica Grada Krka
Vela placa 1/1 - 51500 - Krk - Hrvatska
- +385 51 221 414

© 2022. znaor.com