Poziv na sajmove u 2009. godini

stand_sajam2.jpg


Poštovani poslovni partneri i dragi prijatelji grada Krka,

U ovom vremenu globalne ekonomske krize ali i konačne spoznaje da se zdravi gospodarski temelji grade na domaćoj proizvodnji i razvoju malih poduzetnika, grad Krk nastavlja svoju tradiciju poticaja hrvatskim proizvođačima kroz njihovo uključivanje u turističku ponudu.

U 2009. godini pripremamo cijeli niz manifestacija od kojih  se pet naprijed navedenih u potpunosti oslanja na autohtonost ponude proizvoda i usluga kao i prirodnim i kulturnim bogatstvima grada Krka.
Pozivamo Vas ovim putem da i dalje budete nezaobilazan i prepoznatljiv dio autentične hrvatske turističke priče. Turizam koji se razvija kao doživljaj, koji je prožet emocijama naši gosti posebno cijene. Svjesni smo međutim da je turizam istovremeno i ekonomska poveznica svih naših gospodarskih i društvenih aktivnosti kojima osiguravamo život i gospodarski razvoj usklađen sa potrebama naših građana.

Biti će nam posebno drago da Vas i u 2009. godini možemo ugostiti u gradu
knezova krčkih – Frankopana.

Dobrodošli !

 


„Putevima šparoga“ 10. – 13. 04. 2009.

Ova je manifestacija „preslika“ „Pješačimo jesen u Krku“. Od petka do ponedjeljka na prostoru oko sunčanog sata i prema korijenu ribarskog mula biti će postavljen mali „Proljetni sajam“ sa istim asortimanom kao i od „Malog jesenskog sajma“ (sportska oprema za pješačenje, autohtoni suveniri i poljoprivredni proizvodi). U ponedjeljak će biti organizirana pješačka tura „Putevima šparoga“ sa startom u 12,00 sa krčke rive. Tura će ići kroz stari grad prema Sv. Luciji i dalje kroz Prnibu do Dunata ( prijevoz brodom sa Prnibe do Dunata). Kratka okrijepa na Dunatu i nastavak preko Kornića, Lakmartina i Muraja za Krk. Predviđeni povratak na krčku rivu oko 18,00. Od 16,00 na rivi će se spremati velika fritaja sa jajima i šparogama i prodavati kao sezonski specijalitet. Od 16,00 nastupati će i muzički sastav na maloj bini na korjenu ribarskog mula. Pješaci će pri povratku svoje ubrane šparoge „pridružiti“ fritaji na rivi te se družiti i zabavljati uz muziku za ples. Program na rivi će trajati do 21 sat.

Troškovi kotizacije za izlagače: 400,00 kn.
Mali  "Proljetni sajam“ počinje u petak 10. 04. u jutro i traje do ponedjeljka 13. 04. na večer.


„Proljeće na kotačima“ 01. – 03. 05. 2009.

Ovo je nova manifestacija koja ima za cilj promociju krčkih biciklističkih  puteva i itinerera pogodnih za izlete skuterima, biciklima i quadovima. Kroz ovu se manifestaciju promoviraju i zastupnici – prodavači bicikala, skutera i quadova, te popratne opreme  kao i agencije koje u svojoj ponudi imaju najam ovih vozila. Od petka do nedjelje na prostoru oko Velog parka i kod korjena ribarskog mula biti će mini sajam dvo i četverokotača i pripadajuće opreme („Moto-cikli 2 x 4 Krk“). U subotu će biti organizirane dvije ture sa vodičima, jedna biciklistička i jedna moto tura sa startom i ciljem na krčkoj rivi. Za ovu turu iznajmljivači vozila ponudti će povoljan najam svojih vozila a mogli bi se priključiti i gosti na svojim vozilima. Svi zainteresirani morali bi se prijaviti po najmu vozila ili kao vozači vlastitih vozila najkasnije na dan kretanja ture do 09,00 u TIC radi organiziranja ručka na jednom od agroturizama na području grada Krka. Broj rezervacija za ručak biti će ograničen sukladno kapacitetu ugostiteljskih objekata. Zbog izbjegavanja gužve tura će biti podijeljena u 4 grupe, dvije biciklističke i dvije motorne. Svaku grupu će voditi dva vodiča, po jedan na čelu i začelju kolone. Itinereri tura biti će planirani prema označenim makadamskim putevima, atrakcijama na putu i ugostiteljskim objektima na ruralnom području grada Krka. Jedan od glavnih ciljeva motorizirane ture biti će odlazak u uvalu Čavlena sa posjetom spomeniku nulte kategorije – crkvici Sv. Krševana te ručkom u agroturizmu „Pud prevolt“ u Milohnićima. Polazak sa krčke rive predviđen je u 10,00 a povratak oko 16,00. Na povratku će biti organizirana muzika na rivi uz malu ugostiteljsku ponudu domaćih specijaliteta.

Troškovi kotizacije za proizvođače poljoprivrednih proizvoda i eko-etno suvenira : 400,00 kn
Troškovi kotizacije za prodavače bicikala, skutera i quadova i pripadajuće opreme: 1.000,00 kn na svakih 10 m2


8. Eko, etno i vinofest Krk 28. – 31. 05. 2009.

Naglašena tema ove najjače predsezonske manifestacije 2009. godine biti će Ekologija + Ekonomija („Eko+Eko“). U tu ćemo svrhu u sklopu sajma osigurati poseban prostor za prezentaciju programa selektivnog prikupljanja i gospodarenja otpadom, proizvodnju energije putem obnovljivih izvora - biomase, vjetra, sunca. Biti će organizirana i predavanja na temu „Obnovljivim izvorima energije do uštede“, „Energetski učinkovite kuće“, „Biodinamički uzgoj voća i povrća“ i sl. Od ostalih sadržaja ostaje sajam autohtonih suvenira i poljoprivrednih proizvoda iz cijele Hrvatske, te bogat zabavni i folklorni program.

Troškovi kotizacije za proizvođače poljoprivrednih proizvoda i eko-etno suvenira: 800,00 kn
Troškovi kotizacije za predstavnike ekoloških energetskih sustava : 1.500,00 kn za 10m2


„ 485. Krčki sajam 08. – 10. 08. 2009.“

Najveća i najdugovječnija manifestacija na Sjevernom Jadranu i u 2009. godini priprema nova iznenađenja kako u ugostiteljskoj i trgovačkoj ponudi tako i u atrakcijama kojih ni do sada nije nedostajalo (ljetno klizalište na ledu, pomorska bitka, potraga za blagom itd). Na 485. Sajmu izložbeni se prostor širi na cijelu starogradsku jezgru koja će biti podijeljena u tematske cjeline.
Tako će se, pod određenim uvjetima, moći dobiti besplatan prostor za izlaganje i ponudu proizvoda, a biti će moguć i izbor više naplatnih lokacija sa različitim cijenama kotizacije.

Troškovi kotizacije za proizvođače poljoprivrednih proizvoda, autohtonih eko-etno suvenira, upotrebnih i odjevnih predmeta od 1.600,00 kn pa do besplatno.


 „Pješačimo jesen u Krku 18. – 20. 09. 2009.“

Godine 2009. ova će manifestacija biti organizirana nešto ranije, u sklopu „Europskog tjedna mobilnosti“. Od 18. do 20. 09. na krčkoj će rivi biti organiziran „Mali jesenski sajam“ na kojemu će izlagati proizvođači poljoprivrednih i autohtonih eko-etno proizvoda kao i trgovci sportskom opremom za pješačenje. U subotu 19. 09. biti će organizirana pješačka tura sa startom i ciljem na krčkoj rivi. Na povratku će pješake dočekati mala fešta sa muzikom i posebnom ugostiteljskom ponudom.

Troškovi kotizacije za izlagače : 400,00 kn

U cijenu kotizacije je uključen tipizirani izložbeni štand, (osim za izlagače koji zakupljuju veće površine za proizvode većih gabarita), priključak el. energije i besplatno parkiranje u neposrednoj blizini izložbenog prostora za jedno vozilo po izlagaču.
Organizator osigurava medijsko praćenje manifestacija kao i pravovremenu najavu zbivanja hotelskim kućama, agencijama i sustavu HTZa.
Prijave se vrše putem posebnog obrasca telefaxom ili mailom na adresu Turističke zajednice Grada Krka. Po uplati kotizacije izlagači potpisuju Ugovor o najmu javne površine.

Download prijavnice u Word formatu - 70 Kb
Download prijavnice u PDF formatu - 100 Kb

KONTAKTI:

TZ GRADA KRKA, TEL/FAX: 051 221 414, MAIL:

Koordinator manifestacija: Nedo Pinezić: 099 222 3331, 0911 518 915,
Fax:051 222 222, mail:


TZ Krk

Turistička zajednica Grada Krka
Vela placa 1/1 - 51500 - Krk - Hrvatska
- +385 51 221 414

© 2022. znaor.com