Program glazbenih događanja i biciklističkih tura (srpanj – rujan 2020.)

Program glazbenih događanja i biciklističkih tura (srpanj – rujan 2020.)

Glazbena događanja i biciklističke ture za zabavan, ali siguran ljetni odmor na Krku

Četiri turističke zajednice s otoka Krka, one općina Omišalj, Malinska-Dubašnica i Punat te Grada Krka, pod krilaticom A Place to Call Home, objavile su zajednički program sačinjen od atraktivnih glazbenih događanja i biciklističkih tura.

Summer events 2020 APTCH KrkSvakog ljeta otok Krk nezaobilazan je za ljubitelje aktivnog odmora i kvalitetne glazbe, a navedene destinacije ovog su ljeta odlučile ponuditi vrijedan turistički sadržaj kojim su obuhvaćeni glazbeni i sportski programi, objedinjeni zajedničkim konceptom, a sve u skladu s trenutnim prilikama.

Svakog tjedna, od 14. srpnja do 06. rujna, program će započimati akustičnim glazbenim pričama. Serija Acoustic Monday svirki tako će predstaviti iskusne glazbene sastave poput 20 Fingers, Love Runners Band, Goodstuff Trio i Don Demižon & Ego3pizze.

Tjedan se nastavlja uz klasičnu glazbu na istaknutim povijesnim lokacijama što znači da će nezaboravna iskustva publici priskrbiti Klasika u Dubašnici (Malinska), Klasika na Košljunu (Punat) i Klasika na Mirinama (Omišalj).

Srijede su rezervirane za Krčke štorije! Duga tradicija klapske glazbe na našem otoku ovog će se ljeta predstaviti na posve nov način, i to koristeći formu storytellinga, drugim riječima pričanja priče. Posjetitelji će, stoga, moći uživati u kratkim skečevima kroz koje će, uz pomoć krčkih klapa Rašketa, Kaštadi i Zvonimir, na reprezentativnim lokacijama svake od destinacija, biti ispričana nova krčka štorija.

Za ljubitelje aktivnog odmora, četvrtkom se organiziraju Local Bike biciklističke ture, u suradnji s Infinity sport - Bike centrom Krk. Do dvadesetak prijavljenih sudionika dan može provesti u razgledavanju pojedine destinacije, njezine pridodne, kulturne i povijesne baštine, a sve to na vjerojatno najpopularnijem otočnom prijevoznom sredstvu - biciklu!   

Naposljetku, potrebno je predstaviti i glazbene poslastice nedjeljom tj. Sunday Jazz & World Music, prvi otočni jazz festival, koji će pod vodstvom Zorana Majstorovića, jednog od najcjenjenijih hrvatskih jazz glazbenika, okupiti brojna poznata imena domaće i inozemne jazz scene. Od 19. srpnja do 06. rujna, diljem otoka nastupit će: The Sterptet, Rajko Ergić Trio, Zoran Majstorović Kvartet, Aleksander Ipavec Kvartet, Atma Mundi Ensemble, Romano Todesco Trio, Simone Lanzi Kvartet i Porto Etno Orkestar!

Svi navedeni programi pažljivo su odabrani kako bi zadovoljili različite interese gostiju, uz poštivanje svih mjera sigurnosti uslijed trenutne epidemiološke situacije.

Osjećajte se kao kod kuće, uz neizostavni dašak otočnog duha, kulture i tradicije!

pdf Kompletan otočni program dostupan je u prilogu ove obavijesti, uz napomenu kako organizatori zadržavaju pravo njegove izmjene.

 

Krk


TZ Krk

Turistička zajednica Grada Krka
Vela placa 1/1 - 51500 - Krk - Hrvatska
- +385 51 221 414

© 2021. znaor.com