Grad Krk nagrađen Plavim i Turističkim cvijetom

krk-2011-m

Na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma koji su u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske radiotelevizije i Hrvatske turističke zajednice nedavno održani u šibenskom Hotelu Solaris, grad Krk ovjenčan je dvama prestižnim priznanjima.

Plavi cvijet sa zlatnim znakom, nagrada je koja predstavlja rezultat pomnog vrednovanja uređenosti turističkih odredišta primorske Hrvatske, i to u kategoriji mjesta od 3.000 do 10.000 stanovnika, te pobjednički Turističkim cvijet - kvaliteta za Hrvatsku u kategoriji mjesta s više od 10.000 ležaja, nagrada je koja valorizira ukupnost i ujednačenost turističke ponude, kao i implementaciju novih turističkih trendova.


Plavi cvijet 2011 KrkTuristicki cvijet 2011

Osvajanje ovih priznanja govori u prilog činjenici da je, zadovoljivši zaista visoke kriterije obiju kategorija, grad Krk stasao u jednu od najrazvijenijih jadranskih destinacija s maksimalnim potencijalom za ostvarivanje zavidnih turističkih rezultata. Dobivanju navedenih laureata zasgirno je pomogla dobra uređenost i opremljenost grada, brojna kulturna znamenja, stalna događanja, pitoreskni galerijski prostori, izvrsna gastro ponuda, ali možda ponajviše stogodišnja tradicija turizma kojoj su bile predane, i još uvijek jesu, generacije vrijednih Krčana. Međutim nagradama s ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma ovdje nije kraj. Krčki Valamar Koralj Romantic Hotel u akciji Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku poveo je u kategoriji najboljih hotela hrvatskog Jadrana s tri zvjezdice. Bogat izbor sportskih aktivnosti, raznolika gastronomska i enološka ponuda, vrhunski wellness, kongresne dvorane, te vrijedno osoblje, pridonijeli su uspjehu ovog hotela koji u posljednjih nekoliko godina niže samo uspjehe.

Dani hrvatskog turizma 2011Podjelom priznanja hrvatskim turističkim odredištima, tvrtkama i pojedincima, nakon niza održanih radionica, skupova, predavanja i okruglih stolova, kulminirali su ovogodišnji Dani hrvatskog turizma, trodnevno događanje koje Hrvatsku pomaže profilirati u što atraktivniju turističku destinaciju. Završna svečanost, na kojoj je učestvovala i krčka delegacija održana je u petak, 21. listopada. Hrvatska turistička zajednica, pod motom Volim Hrvatsku, ovom je prigodom nagradila najbolje u akcijama uređenosti turističkih mjesta primorske, odnosno kontinentalne Hrvatske, Plavi cvijet i Zeleni cvijet, Čovjek ključ uspjeha u turizmu - izbor djelatnika godine, te Europske destinacije izvrsnosti (EDEN), dok je Hrvatska radiotelevizija u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, vrednujući ukupnu kvalitetu turističke ponude, odala priznanje najboljim hrvatskim turističkim odredištima, tvrtkama i pojedincima u akciji Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku. Plavi cvijet sa zlatnim znakom krčkom je gradonačelniku uručio direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, dok je pobjednički Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatski primljen iz ruku ministra turizma Damira Bajsa.

pdf Prezentacija nagrada s Dana hrvatskog turizma 2011 1.76 Mb

Nagrade osvojene na Danima hrvatskog turizma govore u prilog ujednačenosti, kvaliteti i visokim standardima grada Krka kao privlačne turističke destinacije, ali predstavljaju i poticaj svim Krčanima da i nadalje, svatko u svom segmentu, rade na postizanju što boljih rezultata.


TZ Krk

Turistička zajednica Grada Krka
Vela placa 1/1 - 51500 - Krk - Hrvatska
- +385 51 221 414

© 2021. znaor.com