Turistička pristojba za nautičare 2021

Turistička pristojba za nautičare 2021

Online plaćanje turističke pristojbe za vlasnike ili korisnike plovila

Hrvatska turistička zajednica je u srpnju 2020. godine u cilju digitalizacije naplate paušalne turističke pristojbe u nautici razvila višejezičan portal nautika.evisitor.hr koji nautičarima omogućava online plaćanje turističke pristojbe. Portal od 2021. godine predstavlja jedini način plaćanja turističke pristojbe u nautici koja se dosad plaćala u lučkim kapetanijama i ispostavama. Ovakav način naplate turističke pristojbe u skladu je s trenutnim epidemiološkim preporukama jer smanjuju potrebu za fizičkim odlaskom u prostorije lučkih kapetanija i ispostava.

Portal je dostupan na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, a korisnika na jednostavan i pregledan način vodi kroz proces prijave i plaćanja turističke pristojbe. Također, portal podržava plaćanja putem svih najpoznatijih svjetskih kartičnih brandova, a nakon izvršenog plaćanja turističke pristojbe nautičar će dobiti potvrdu na svoju email adresu koju mora čuvati tijekom cijelog boravka na plovilu.

 

Nautica Evisitor
Nautica Evisitor

 

Podsjećamo, sukladno Zakonu o turističkoj pristojbi nautičari mogu platiti turističku pristojbu prema duljini plovila, a od 2020. godine i prema broju osoba, odnosno broju noćenja ako je to za njih povoljnije što je najčešće slučaj tijekom kraćeg boravka u destinaciji.

Hrvatska turistička zajednica je u cilju pomoći i što bolje informiranosti nautičkih turista izradila letak dostupan na 7 jezika. Na letku se mogu naći kratke upute i dodatne informacije za korištenje portala te QR kod koji nakon što se skenira preusmjerava korisnika na stranicu aplikacije.

 

pdfPDF HR pdfPDF EN pdfPDF DE pdfPDF IT

pdfPDF SL pdfPDF FR pdfPDF HU

 

ONLINE PLAĆANJE TURISTIČKE PRISTOJBE


TZ Krk

Turistička zajednica Grada Krka
Vela placa 1/1 - 51500 - Krk - Hrvatska
- +385 51 221 414

© 2023. znaor.com