Održana Izborna sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Krka

06-SkupstinaU Maloj vijećnici Grada Krka, 02. travnja 2014. godine, održana je Izborna sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Krka, koju je otvorio njezin predsjednik Darijo Vasilić, poželjevši okupljenima dobrodošlicu, ali i što otvoreniju komunikaciju u cilju najboljih turističkih rezultata.

Na samom početku formirana su radna tijela Skupštine, što znači da je zapisničarkom imenovana Josipa Dugandžija, ovjeroviteljicama zapisnika Svjetlana Volarić i Davorka Žužić, dok su u Verifikacijsku komisiju izabrane Mirjana Galović, Tatjana Frančišković i Vesna Depope. Osnovni kriterij za izbor člana u Skupštinu Turističke zajednice Grada Krka, pojašnjava Mirjana Galović, jest visina udjela u prihodima Turističke zajednice, koji se dobije zbrajanjem članarina i 25% iznosa boravišne pristojbe koju pojedini subjekt uplaćuje. Za referentnu godinu tako se uzima ona prije raspisivanja izbora, u ovom slučaju 2012., dok se broj predstavnika utvrđuje razmjerno visini udjela pojedinog člana u prihodu. Prema tome, članovi koji u prihodu sudjeluju s više od 2% imaju pravo na jednog predstavnika, oni koji realiziraju udio sa 6% do 10% imaju pravo na njih dvoje, dok se za svakih sljedećih 4% ostvaruje pravo na još jednog. Članovi koji u prihodu sudjeluju s manje od 2% također delegiraju svoje predstavnike s time da njihov broj ovisi o broju grupacija - ugostitelja, privatnih iznajmljivača i ostalih uz turizam vezanih djelatnosti. Iz tvrtke Riviera Adria d.d. u Skupštinu Turističke zajednice tako su delegirani Mile Pavlica, Anica Plentaj, Zoran Morožin, Jelica Jurjević, Josip Jozić, Bruno Bogdanić i Mirjana Galović; iz Hotela Krk d.o.o. Tatjana Frančišković, Sregio Depicolzuane i Gordana Bojanić; iz Jadrolinije d.o.o. Sanja Lovrić Kontuš; iz Glavotoka d.o.o. Milena Dunato Kontuš; iz Autotransa d.o.o. Dejan Ilijić; te iz Konzuma d.o.o. Marin Rončević. Kao predstavnici grupacija - iznajmljivača, ugostitelja i ostalih turističkih djelatnosti - u Skupštinu su delegirani Stjepan Sokolović, Andreja Jurasić, Josipa Jurešić Ban, Ana Štetić, Davorka Žužić, Damir Sila Zih, Boris Mrakovčić, Dražen Labađuk, Manuel Markotić, Marin Hrelja, Svjetlana Volarić i Vesna Depope.

01-Skupstina02-Skupstina04-Skupstina

Nakon što su glasanjem verificirani mandati članova Skupštine, definirana su i tijela Turističke zajednice. Turističko vijeće odsad čine Mirjana Galović, Svjetlana Volarić, Lucija Petrak, Radenko Strčić, Zoran Morožin, Dinko Jakovljević, Sanjin barbalić i Milan Žužić. Dužnost članova Nadzornog odbora potom su preuzeli Nedjeljko Dunato, Darko Turčić i Vedran Kirinčić. U Skupštini Turističke zajednice Kvarnera interese Krčana zastupati će Josipa Cvelić Bonifačić i Tatjana Frančišković, dok je zamjenicom predsjednika Turističke zajednice Grada Krka iznova imenovana Svjetlana Volarić.

U nastavku Skupštine, Nataša Jurina, direktorica Turističkog ureda, prezentirala je u prošloj godini poduzete aktivnosti i ostvarene programe, nakon čega su jednoglasno usvojeni Izvještaj o realizaciji Programa rada, Financijski plan (s izmjenama i dopunama) te Zaključni račun. Tijekom rasprave o neposrednim aktivnostima bitnim za pripremu nadolazeće turističke sezone, od skorašnjih manifestacija tako su izdvojene Uskršnja dobrodošlica (20. i 21. travnja), Drobnica fest i Putevima zlatnih kapi krčkog blaga (02. 05. - 04. 05.), Scuba fest (10. 05.) te Krk Spring Bike Adventure (16. - 18. 05.). Na samome kraju, okupljeni predstavnici turističkih subjekata ukratko su demonstrirali vlastite pripreme za period pred nama.


© 2020. znaor.com