Poziv izlagačima

krk_logo_grada_tz-krk_hr_vs.jpgDragi gosti, prijatelji Grada Krka

Pozivamo Vas da nam se pridružite i u 2010. godini na našim manifestacijama kojima objedinjujemo zabavu,    gastronomiju, kulturu i ponudu autohtonih proizvoda na zadovoljstvo naših gostiju i nas samih. Pored lijepog druženja uz more i sunce, sve ove manifestacije zapravo potiču gospodarske aktivnosti i izravno doprinose promociji proizvoda obiteljskih obrta i poljoprivrednih gospodarstava iz cijele Hrvatske. Tome svjedoče vjerni kupci koji već unaprijed šalju narudžbe dugogodišnjim izlagačima iz Varaždina, Županje, Splita, Buzeta i ostalih krajeva Lijepe Naše.

Na sajmenim manifestacijama u Gradu Krku izlažu proizvođači iz 11 hrvatskih županija.
Otok Krk  sa ostvarenih 7% od ukupnog turističkog prometa  Republike Hrvatske, jedna je od najjačih turističkih destinacija. Sa 3,4 milijuna turističkih noćenja otok Krk sam ostvaruje promet gotovo kao otoci Cres, Lošinj i Rab zajedno ili kao cijela Dubrovačko – Neretvanska županija. Grad Krk je po turističkim dolascima na prvom mjestu na otoku a po noćenjima dijeli prvo mjesto sa Baškom. U ljetnoj sezoni dnevno u Krku boravi 10 000 turista a još ih toliko dolazi u obilazak drevnog Frankopanskog grada.
Pripreme za nastupajuću turističku godinu u punom su jeku a otvaranje proljetne sezone počinje 03. travnja prigodnim Uskršnjim programom.
Dobrodošli !

doc Prijavnica za 2010. godinu - 68.50 Kb

03. – 05. 04. 2010.  „Mali proljetni sajam“ i pješačka tura „Putevima šparoga“
Mali proljetni sajam na krčkoj rivi od petka do ponedjeljka. Na Uskrsni ponedjeljak tradicionalna pješačka tura „Putevima šparoga“ koja počinje i završava na sajmu. Ovogodišnjom pješačkom turom „Putevima šparoga“ pješačiti ćemo kružnom maslinarskom cestom iz Grada Krka preko Muraja do Kornića i nazad. Rekreativno – poučna staza „Putevima zlatnih kapi krčkog blaga“ prolazi kroz drevne maslinike uz gromače i gomile, gumna i vidikovce. Tura je pogodna za rekreativce svih dobnih skupina. Na pola puta biti će organizirana okrijepa u dvorištu etno kuće u Kornićima uz Krčki pršut, Krčki ovčji sir, kruh iz krušne peći, krčko maslinovo ulje i ostale autohtone delicije. Na malom proljetnom sajmu moći će se kupiti autohtoni hrvatski proizvodi, oprema za pješačenje a moći će se iznajmiti i štapovi za nordijsko hodanje.

30. 04. – 02. 05. Sajam „Moto-cikli 2+4“ i ture biciklima, skuterima i quadovima „Proljeće na kotačima“
Sajam bicikala, romobila, rola, skutera, motocikala i quadova na krčkoj rivi uz mali eko-etno sajam.
U subotu 01. svibnja tradicionalne organizirane ture biciklima, skuterima i quadovima po otoku. Ture počinju i završavaju na sajmu. Na povratku zabavni program na rivi. Posebno zanimljiva biti će biciklistička tura koja kreće iz Grada Krka po novoj biciklističkoj stazi do Malinske. Tura se vozi po asfaltu, kroz živopisna sela u zaleđu Malinske do samog centra ovog poznatog turističkog mjesta. Slijedi lijepa panoramska vožnja obalom uvale pa ponovo u zaleđe do sela Milovčići i agroturizma „Pod murvu“. I ova je tura besplatna za sudionike koji imaju vlastiti bicikl kao i ture sa rolama, romobilima, quadovima i skuterima. Sva se ova vozila mogu i iznajmiti na sajmu „Moto-cikli 2+4“ u Krku.

07. – 08. 05. „Scuba fest“ – sajam ronjenja i ronilačke opreme na krčkoj rivi. Drugu godinu za redom ronilački centri sa područja grada Krka organiziraju mali sajam svoje ponude. U sklopu sajma na kojem sudjeluje deset centara nuditi će se i oprema za ronjenje a biti će organiziran i besplatni kratki tečaj autonomnog (scuba) ronjenja za djecu i odrasle na glavnoj gradskoj plaži „Porporela“. Na ovoj se  manifestaciji već tradicionalno okupljaju prijatelji podmorja Grada Krka te uz pomoć organizatora i komunalnog društva „Vecla“ čiste podmorje u edukativno-ekološkoj akciji. Svi posjetitelji mogu se zabaviti 7. svibnja na večer uz „Scuba party“ na krčkoj rivi.

21. – 24. 05. „09. Eko, etno i vinofest“. Četverodnevna manifestacija posvećena promociji autohtonih proizvoda. svake se godine naizmjenično obrađuje jedna tema iz naslova manifestacije. 2009. je bila posvećena temi „Ekologija + ekonomija“ a 2010. će se raspravljati o vinu kao najistaknutijem suveniru upotrebne vrijednosti. Sajam traje četiri dana, počinje u petak u jutro i završava u ponedjeljak na večer.
Bogat kulturno – zabavni program, dobra medijska popraćenost. Na ovoj manifestaciji svoje proizvode izlaže preko pedeset obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrta iz čak 11 hrvatskih županija. Tradicionalna manifestacija koja se održava devetu godinu zaredom budi veliki interes posjetitelja (cca 30 000 posjetitelja).

08. – 10. 08. „486. Krčki sajam“. Tradicionalno najveća manifestacija na otoku, jedna od najvećih na Sjevernom Jadranu i svakako najdugovječnija. U tri dana preko 60 000 posjetitelja. 100 izložbenih mjesta koja su tematski podijeljena, bogat zabavni program, bogata gastronomska ponuda. Spektakularna „pomorska bitka“ između gusara i Frankopanske straže, srednjovjekovni sajam, etno butik, eko sajam ...
Krčki sajam se još naziva i sajmom nezaboravnih doživljaja i svojevrsnim putovanjem do srednjeg vijeka i „povratkom u budućnost“. Na „Krčki sajam“ tradicionalno dolaze posjetitelji i iz udaljenih krajeva Svijeta poput SADa, Kanade, Novog Zelanda, Australije ...  Godišnji odmor u Krku na „Lovrečevi“ cilj je mnogih naših vjernih gostiju. Dobrodošli !

17. – 19. 09. Mali jesenski sajam i pješačka tura „Pješačimo jesen“. Na malom jesenskom sajmu na krčkoj rivi izlaže se sportska oprema za pješačenje i autohtoni eko – etno proizvodi, poljoprivredni proizvodi koji imaju karakteristiku suvenira upotrebne vrijednosti. Na „Malom jesenskom sajmu“ moći će se iznajmiti štapovi za nordijsko hodanje.Jesen u Krku pješačimu „Putevima krčke kampanje“, kroz polja, oranice, pašnjake, maslinike u zaleđu grada. Tura je pogodna za pješake – rekreativce svih dobnih skupina. Kao i na svakoj turi, putem se nudi okrijepa a moguć je i povratak sa pola puta autobusom. Logističku potporu na svim našim turama pružaju nam vatrogasci DVDa Krk, djelatnici komunalnog društva „Ponikve“ i policijski službenici policijske postaje Krk. Okrijepu organiziraju krčki ugostitelji uz pomoć proizvođača Krčkog pršuta - mesnice Žužić, Krčke tjestenine  „Mariolina“, Krčkog maslinovog ulja maslinarske udruge „Drobnica“ i Krčkog ovčjeg sira OPG Mrakovčić.

Fotogalerije i kratke filmove sa manifestacija održanih proteklih godina možete pogledati na web stranicama Turističke zajednice grada Krka : www.tz-krk.hr pod rubrikom foto galerija i video galerija, kao i na službenim stranicama Grada Krk : www.grad-krk.hr pod rubrikom turizam – manifestacije. Kratke filmove i foto galerije o navedenim manifestacijama možete naći i na portalu www.kvarner.info u rubrikama Kvarner kroz video i Online galerija.

Dobrodošli u Krk – Grad povijesti i kulture
Direktorica ureda TZ Grada Krka
Nataša Jurina


© 2020. znaor.com