Prijatelji Mora

Prijatelji mora

Grad Krk 28.06. – 12.07.2019.

Prije deset godina atraktivna izložba projekta „Prijatelji mora“ počela je obilaziti trgove i rive hrvatskoga Jadrana. Tijekom ljeta 2019. godine, u deset hrvatskih destinacija Istre i Primorja, izložbu će vidjeti preko milijun posjetitelja.

O projektu „Prijatelji mora”

Riječka udruga Livingstone i tvrtka Astoria, osmislili su 2009. godine nacionalnu kulturološko -turističku kampanju „Prijatelji mora“.
Cilj je svake godine izložbama fotografija velikih formata na otvorenom, u 10 hrvatskih gradova tijekom ljetnih mjeseci, hrvatskoj javnosti i svim posjetiteljima, skrenuti pozornost na ulogu fotografije u medijskoj kulturi te društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja ekologije i očuvanja Jadranskoga mora. Nakon trilogija s temama podmorja, površine mora i mediteranskih eseja, povijesnih serijala s početka stoljeća , te 50-ih i 60 tih, osma godina donosi značajnu novost.

IZLOŽBA 2019. Neusporedivo plavo- Sjeverni Jadran

Hrvatski Jadran je jedno od rijetkih područja u svijetu koje je ostalo, još samo dijelom, netaknuto i očuvano. Mnogo je posjetitelja koji nemaju nikakvu predodžbu što se sve krije ispod nas. Uz ribe i koralje, ondje se nalazi jedan vrlo uzbudljiv svijet povijesnih priča i razglednica. Neprekidno raste potreba promicanja ekološke svijesti kao i kulturnog turizma kroz koji se ostvaruje njegova edukativna funkcija.

“Neusporedivo plavo” naziv je atraktivne postave fotografija kojima se predstavljaju Marino Brzac i Danijel Frka, iskusni podvodni fotografi koji su osvojili niz nacionalnih i međunarodnih prvenstava, uvrstivši se tako među deset najboljih podvodnih fotografa svijeta (Top Ten Photographers of the World Championship). Radove je selektirao stručni tim festivala „Rovinj Photodays“.

Fotografije: Danijel Frka


 

KONTAKT

Udruga Livingstone
Zanonova 1, 51 000 Rijeka
tel: 051/301 182 fax: 051/322 037
Tonči Denis Redić, predsjednik udruge Livingstone


mob. 098/907 0168, tel. 051/301 182

SLUŽBENE INTERNET STRANICE

www.prijateljimora.com 
www.livingstone.hr

 


© 2020. znaor.com